PANIKA U KOMŠILUKU! Srbi i Slovenci "režiraju" HOROR SCENARIO "kockastima": Hrvatski navijači i fudbaleri se HVATAJU ZA GLAVU!
Foto: Darren Staples / imago sportfotodienst / Profimedia

nije im dobro

PANIKA U KOMŠILUKU! Srbi i Slovenci "režiraju" HOROR SCENARIO "kockastima": Hrvatski navijači i fudbaleri se HVATAJU ZA GLAVU!

Fudbal -

Sa određenom dozom patnje i podozrenja gledaju u Hrvatskoj na uspehe fudbalera Srbije i Slovenije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Srbija, Crna Gora
foto: Nemanja Nikolić

Reprezentacije Srbije i Slovenije u danima iza nas napravili su veliki i siguran korak ka EURO 2024. Zmajčeki su pobedili u gostima Severnu Irsku (1:0), dok su Orlovi trijumfovali u Beogradu nad Crnom Gorom rezultatom 3:1.

Hrvati su u oktobraskom ciklusu upisali dva poraza i doveli odlazak na EP u veliko pitanje. Nakon što su Osijeku izgubili od Turske (0:1), a potom i u Kardifu od Velsa (0:2), Šahovničari su trenutno treći u svojoj kvalifikacionoj grupi. Ako ne uspeju da odu kroz kvalifikacije, imaće priliku da to urade preko baraža Lige nacija.

Marcelo Brozović, Hrvatska
foto: Darren Staples / Zuma Press / Profimedia

Srbiji je potreban samo bod u poslednjem meču kvalifikacija protiv Bugarske, 19. novembra u Leskovcu. Slovenija će osigurati plasman na EURO 2024 ako izvuče najmanje remi u okršaju s Kazahstanom u poslednjem kolu, dok bi pobedom nad Danskom to učinila i kolo pre kraja kvalifikacija.

Sad ono najzanimljivije, ono što muči naše susede Hrvate. A, činjenice su surove prema njima. Srbija i Slovenija su dva puta igrali na istom velikom takmičenju. Prvi put je to bilo na EP 2000. u Belgiji i Holandiji, a drugi put na Mundijalu 2010. u Južnoj Africi. Baš ta dva takmičenja propsutili su fudbaleri Hrvatske. Očigledno je da tradicija nije uz njih i da se plaše.

Benjamin Šeško, Slovenija
foto: Liam McBurney / PA Images / Profimedia

Iako je Srbija, doduše tada se država zvala SR Jugoslavija, u kvalifikacijama za EP direktno izbacila Hrvatsku sa velikog takmičenja, nikada se nismo radovali tuđoj nesreći. Što se ne bi moglo reći za Slovence.

Vole Janezi da zasole ranu Hrvatima, itekako. Tako su za Svetsko prvenstvo 2010. godine Slovenci napravili reklamu za poznatu marku kartice za plaćanje u kojoj je stajalo koliko treba novca izdvojiti za iznajmljivanje aviona, limuzine, večere i koktela. A onda su na red došli navijači Hrvatske.

"Hrvati gledaju Svetsko prvenstvo s kauča... Neprocenjivo", sladili su se Slovenci.

Kurir sport

01:49

RANKO STOJIĆ U USIJANJU DANA: Piksi je mnogo potrebniji Savezu, nego Savez Piksiju (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track