OPŠTA UZBUNA! Nemačka policija se DIGLA NA NOGE, konjica i helikopteri stižu u Lajpcig! Poznato gde se Delije okupljaju!
Foto: Starsport©

obezbeđenje

OPŠTA UZBUNA! Nemačka policija se DIGLA NA NOGE, konjica i helikopteri stižu u Lajpcig! Poznato gde se Delije okupljaju!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu od 21 čas gostuju Lajpcigu u trećem kolu grupne faze Lige šampiona.

Pokušaće četa Baraka Bahara da stigne do prve pobede ove sezone, a imaće i veliku podršku navijača. Očekuje se da će 2.000 Delija doći u Lajpcig i nemačka policija digla se na noge, te ozbiljno spremila za goste iz Srbije.

- Na periferiji Lajpciga, na glavnim pristupnim putevima, biće postavljeni punktovi za kontrolu dolaznog i odlaznog saobraćaja - navodi se u tekstu koji je plasirao "Lajpciger Folkscajtung", te dodaje da su Delije kroz istoriju znale da naprave incidente:

- Poznato je da su navijači aktuelnog šampiona Srbije, nekadašnjeg prvaka Evrope i sveta, veoma bučni i euforični. Ponekad prilikom Zvezdinih utakmica, posebno na gostovanjima, dolazi do nereda i fizičkih napada. U Bernu, krajem avgusta 2019. godine,petoro ljudi je povređeno tokom marša beogradskih navijača.

FK Crvena zvezda, Crvena zvezda, Delije, Navijači Crvene zvezde
foto: Ian Stephen / imago sportfotodienst / Profimedia

Takođe, isti portal navodi i da će u Lajpcig stići policijske snage iz drugih pokrajina, te da će na terenu biti interventna brigada, konjica i helikopteri.

Zanimljivo je i to da službe obezbeđenja Red Bul Lajpciga nemaju toleranciju kada vide navijače protivničkog kluba van ograđenog sektora, pa su tako, prema saznanjima do kojima su došli, na meču protiv Bajerna iz Minhena koji je odigran u okviru Bundeslige i završen 2:2, pojedine pristalice bavarskog velikana morale da napuste stadion jer su se našle van svoje tribine.

Da je obezbeđenje u Nemačkoj pojačano uverio se i naš izveštač jer je policija na ulasku u ovu zemlju detaljno pretresla sva vozila sa srpskim tablicama.

1 / 4 Foto: FOTO: Kurir sport

Novinari i obezbeđenje Crvene zvezde stigli su do Nemačke, a uskoro se očekuje i veliki broj Delija. Zvezdini navijači okupiće se u sredu u 17 časova na "Rihard Vagner Placu" i odatle će krenuti korteo do stadiona.

- Svi u Lajpcig! Sve Delije koje putuju za Lajpcig obaveštavamo da ćemo se u sredu naći na “Rihard Vagner Placu” od 17č. Odatle ćemo, kad se skupimo, krenuti zajedno do stadiona u korteu. Još jednom podsećamo sve Delije da u sredu svi nosimo šal na utakmici - stoji u saopštenju navijača.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:13

Delije posle Javora skandirale igračima: Najskuplji, a loše igrate

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track