ZBOG DELIJA SE OGLASILA POLICIJA LAJPCIGA: Konjica i specijalne jedinice na ulicama! U vazduhu helikopteri, ukupno 1.000 ljudi!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

mobilnost na najvišem nivou

ZBOG DELIJA SE OGLASILA POLICIJA LAJPCIGA: Konjica i specijalne jedinice na ulicama! U vazduhu helikopteri, ukupno 1.000 ljudi!

Fudbal -

Izveštač Kurira iz Lajpciga - Aleksandar Radonić

Samo nekoliko časova pred okupljanje Delija u centru Lajpciga, na "Rihard Vagner placu" nemačka policija izdala je specijalno saopštenje.

Delije
foto: FOTO: Kurir sport

Reporter Kurira je na licu mesta, nema nereda u gradu, sve je mirno. Navijači Crvene zvezde sede po kafićima, pevaju i čekaju 17.00 satiu kada će uslediti okupljanje, a potom i korteo kroz grad do stadiona Lajpciga. Policije ima na ulicama, kao i navijača srpskog prvak. Nema ni najmanjih tenzija.

Utakmica između Lajpciga i Crvene zvezde u trećem kolu Lige šampiona velika je bezbednosna provera za policiju u Nemačkoj. Tim povodom organi reda iz Lajpciga zatražili su pomoć kolega iz okolnih regiona, kako bi održali red u gradu i kako bi sve prošlo bez incidenata.

Kako je saopšteno na ulicama grada Lajpciga biće jedinica konjice i helikopteri, koji će pomagati interventnoj policiji. Tu će biti i savezna policija i druge snage iz Saksonije-Anhalta i Meklenburga-Zapadne Pomeranije. Ukupno biće 1.000 policajaca na ulicama grada.

Nemački Specijalci, nemačka policija
foto: Shutterstock

„Na periferiji grada Lajpciga biće kontrolni punktovi na glavnim pristupnim putevima za praćenje dolaznog i odlaznog saobraćaja. Pored toga, mobilni kontrolni timovi su namenjeni da podrže hitne službe. Rečeno je da će te večeri doći do promena u drumskom saobraćaju.

Paralelno sa fudbalskom utakmicom biće održan i mali sajam na Kotavegu u neposrednoj blizini stadiona. Meč će početi u 21.00 sat, a stadion će biti otvoren od 19.00 časova."

Navijači Crvene zvezde moraju da ponesu pasoš na utakmicu, kako bi uz kartu mogli da uđu na Red bul Arenu.

Poznato je da su navijači aktuelnog šampiona Srbije i prvaka Evrope i sveta 1991. veoma glasni i bučni. Ponekad su spremni za nerede i fizičke napade, posebno tokom gostovanja, pišu nemački mediji.

Kurir sport

00:05

Katai oduševio Delije u Lajpcigu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track