ŠTA ZA ZVEZDU ZNAČI PORAZ JANG BOJSA? Dobre i loše strane ishoda meča u Bernu
Foto: Manuel Winterberger / imago sportfotodienst / Profimedia

Sledi rasplet

ŠTA ZA ZVEZDU ZNAČI PORAZ JANG BOJSA? Dobre i loše strane ishoda meča u Bernu

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde ostali su na jednom bodu posle tri odigrana kola u grupi G Lige šampiona, a isti učinak ima i Jang bojs.

Švajcarci su poraženi u Bernu od Mančester sitija sa 3:1, identičnim rezultatom koji je bio u Lajpcigu.

U praksi to znači da su Crvena zvezda i Jang bojs izjednačeni na trećem i četvrtom mestu tabele sa identičnim brojem bodova, ali i identičnom gol-razlikom 4:8.

Takmičenje je tek na pola puta, ali mogu već da se prave neke kalkulacije.

Mančester siti je posle tri kola prvi u grupi sa devet bodova i praktično je na korak od toga da obezbedi plasman u narednu fazu Lige šampiona. Njihovim stopama ide i Lajpcig koji ima sada šest bodova. Međutim, Nemci stižu na Marakanu u narednom kolu, i Zvezda bi eventualnim trijumfom mogla da se umeša u borbu i za drugo mesto.

Ali bi pobeda nad Lajpcigom svakako uradila veliku stvar za crveno-bele makar u borbi za treće mesto koje je ostavlja u Evropa ligi. Tu će voditi veliku bitku sa Jang bojsom. Otežavajuća okolnost je ta što će ove dve ekipe igrati u Bernu.

Sve u svemu, Crvena zvezda i dalje sve drži u svojim rukama, a po svemu sudeći naredne dve utakmice, protiv Lajpciga u Beogradu i Jang bojsa u Bernu, mogu da razreše dileme.

Kurir sport

Bonus video:

00:20

Bakljada Delije u Lajpcigu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track