FOTOGRAFIJA KOJA KIDA DUŠU! Bili su LJUBIMCI NAVIJAČA, pa doživeli TRAGIČNU SUDBINU! Karijeru im je okončala PRERANA SMRT! (FOTO)
Foto: Xavier Bonilla/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

da se naježiš

FOTOGRAFIJA KOJA KIDA DUŠU! Bili su LJUBIMCI NAVIJAČA, pa doživeli TRAGIČNU SUDBINU! Karijeru im je okončala PRERANA SMRT! (FOTO)

Fudbal -

Fudbal je najvažnija sporedna stvar na svetu, zabava miliona, ali i daleko više od obične igre.

Nekima je fudbal način života, a pojedini su mu čak svoje živote i dali. Dva fudbalera koja su preminula usled srčanog udara i čija smrt je potresla Španiju, ali i planetu, bili su Antonio Puerta i Danijel Harke.

Puerta je preminuo na terenu 2007. godine i njegov odlazak navijači Sevilje i saigrači iz te generacije nikada nisu preboleli. Sa druge strane, Harke nije preminuo na terenu, već posle razgovora sa devojkom kada je doživeo srčani udar posle kog je prestao da govori, a kasnije i izdahnuo.

Harke je nastupao za Espanjol i navijači su ga takođe obožavali, a na Instagram stranici "Nogometne ikone" pojavila se fotografija koja kida dušu. Puerta i Harke našli su se u međusobnom duelu tokom jednog meča Sevilje i Espanjola, te nisu ni slutili da će ih uskoro zadesiti ista tragična sudbina.

Nešto kasnije, 2019. godine, navijači Sevilje i Espanjola, kao i sami klubovi, tokom međusobnog duela odali su počast Puerti i Harkeu tako što su njihovu zajedničku fotografiju objavili na video bimu.

Antonio Puerta, Danijel Harke
foto: Xavier Bonilla/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track