BARAK BAHAR OTVORIO DUŠU: Otkrio detalje razgovora sa navijačima! Govorio o HAOSU u Izraelu, KRIZI rezultata i strancima u ekipi
Foto: Starsport©

konferencija

BARAK BAHAR OTVORIO DUŠU: Otkrio detalje razgovora sa navijačima! Govorio o HAOSU u Izraelu, KRIZI rezultata i strancima u ekipi

Fudbal -

Danas u 15 sati, trener Crvene zvezde Barak Bahar obratiće se novinarima pred meč protiv Radnika iz Surdulice, a tok konferencija možete pratiti uživo putem našeg lajv-bloga.

Ovo je ujedno i prvo obraćanje izraelskog stručnjaka posle remija sa TSC-om. Podsetimo, crveno-beli su u sredu remizirali sa gostima iz Bačke Topole, a nakon meča, trener beogradske ekipe nije sumirao utiske.

Uživo,

Obraćanje Baraka Bahara:

- Znam da ste bili razočarani što nisam došao na konferenciju posle meča sa TSC-om, razlog je jednostavan. Navijači su želeli da razgvoaraju sa mnom i igračima. Razgovor je bio veoma prijatan. Znam da su bili razočarani, i želeo sam da im ukažem poštovanje. Potom sam seo da razgovaram sa upravom kluba - rekao je Bahar na početku izlaganja i potom dodao:

- Uvek ppreuzimam odgovornost, i zato sam vas pozvao da razgovaramo danas i odgovorim na vaša pitanja - dodao je Izraelac.

Jasno je Baharu kakva očekivanja imaju navijači Zvezde.

- Razumem da svi imaju velika očekivanja. Mi smo odlični bili na startu Superlige Srbije, kao i na pripremama, i sve je to izazvalo već ta velika očekivanja. Mi možda nismo bili dovoljno skromni do sada.

Barak Bahar
foto: FOTO: Kurir sport

- Moram da priznam da mi je bilo malo više vremena potrebno da bolje upoznam ligu. To sam i "platio" na taj način. Izgubili smo dve utakmice na gostujučem terenu, to je napravilo manju pometnju u našem sistemu jer Zvezda nikada ne gubi u ligi. Iz toga smo mnogo naučili moj stručni štab i ja i promenili smo pristup.

Tvrdi izraelski stručnjak da je Zvezda odlično igrala na poslenja tri meča, iako rezultat možda ne pokazuje da je tako.

- Sada želim da pričam o poslednje tri utakmice, zato što je u tim mečevima bila velika razlika u kvalitetu naše igre i rezultata.

Govorio je Bahar i o Izraelu, njegovoj rodnoj zemlji, u kojoj se dešava prava katastrofa.

- Pričali smo već o tome da moja zemlja krvari. Znamo šta se tamo dešava. Moja porodica je tamo, nisam ih video nekoliko meseci. Ne govorim o tome da biste me žalili. Čuo sam priče da moja "glava" nije ovde zbog čitave situacije u Izraelu, mogu da vam kažem da je apolutno suprotno i da sam stopostotno prisutan i ovde.

Barak Bahar
foto: FOTO: Kurir sport

Barak je često puta bio na meti kritika zbog broja stranaca u ekipi.

- Dosta se govori da imamo mnogo stranaca. Svi su posvećeni, vredni i vrlo dobre osobe. Takvi su i domaći igrači. Što se tiče tima, imamo sjajnu svlačionicu i dobru energiju. Ako neko kaže da to nije istina, budite sigurni da blefira.

Upitan je Bahar da li je razmišljao o ostavci...

- Ja ne odustajem, posebno ne lako. Verujem u klub, verujem i ugrače. Ako pronađemo balans između napada i odbrane, kao na poslednjim mečevima, da će doći rezultati.

Koliko je teško Baharu da se fokusira na posao, s obzirom na stanje u njegovoj zemlji?

- Situacija u mojoj zemlji nije dobra, to može da potraje. Svestan sam da moram da budem fokusiran. Ovo je moja karijera i moj posao. Moram da pomognem Zvezdi da se izdigne. Znam da su iza nas loši rezultati, ali isto tako verujem u ove igrače i siguran sam da će biti bolji u budućnosti.

Upitan je Bahar koliko je zapravo bitan meč sa Lajpcigom, odnosno da li bi eventualna pobeda u tom susretu mogla da preokrene sezonu ali i njegov status u klubu...

- Imamo prvo utakmicu u subotu, moramo da mislimo o suboti, to je meč koji moramo da pobedimo, posle toga imamo vremena da se spremimo za Lajpcig. Ali sledeće dve utakmice mogu da promene sezonu i to je prilika za Zvezdu.

Akutelni šampion Superlige Srbije nalazi se u velikoj rezultatskoj krizi, a trener Barak Bahar kao najodgovorniji za posrtanje crveno-belih u Superligi snosi i najveću odgovornost.

Izraelac je dobio podršku rukovodstva Crvene zvezde, ali je sasvim izvesno da mu se možda već naredni kiks neće tolerisati. Poznato je šta titula donosi u Srbiji i koliko je Zvezdi važno da bude prvak. Navijači su rekli svoje skandiranjem posle remija protiv TSC (1:1), a i na sastanku sa igračima i trener jasno su predočili kako mora da se igra za grb i crveno-beli dres.

Kurir sport

Bonus video:

00:52

Sever prazan, zapad Marakane krcat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track