ZVEZDA JE SVETSKI REKORDER! Pola veka je "proveo" kod Real Madrida, a sada je došlo vreme da pređe na Marakanu
Foto: Starsport©

SUPERLIGA

ZVEZDA JE SVETSKI REKORDER! Pola veka je "proveo" kod Real Madrida, a sada je došlo vreme da pređe na Marakanu

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde su ostvarili impresivan niz od 121 prvenstvene utakmice bez poraza na domaćem terenu, čime smo i zvanično izjednačili svetski rekord koji je bio u vlasništvu Real Madrida.

FK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Serija je započeta još 30. aprila 2017. godine kada je pobeđena Vojvodina sa 2:0 golovima sadašnjeg prvotimca Gelora Kange, kao i Srđana Plavšića. Sada, nakon više od šest i po godina, Zvezdin niz traje 121 meč, a bilans koji ostvaren je: 109 pobeda i 12 remija uz gol razliku - 336:53.

Da i zvanično prestignu Real Madrid čiji je niz trajao od 1957. do 1965. godine, imaju priliku 9. decembra kada će na Marakanu doći lučanska Mladost, dok je sada izjednačen rekord. Savladana je ekipa Radnika sa 3:1, a pogađali su Jovan Mijatović, Uroš Spajić i Gelor Kanga od čijeg pogotka je i krenuo neverovatan crveno-beli niz. Interesantno, kada je Zvezdin niz počeo, Mijatović je imao 11 godina.

Prethodni najduži niz Crvene zvezde je iznosio 96 utakmica bez poraza na Marakani u prvenstvu i trajao je od 1998. do 2004. godine.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track