SVE JE SEVALO NA KRCATOJ MARAKANI: Fluminense slavi prvu titulu, Boka na kolenima! (VIDEO)
Foto: Pablo PORCIUNCULA / AFP / Profimedia

fuDBAL

SVE JE SEVALO NA KRCATOJ MARAKANI: Fluminense slavi prvu titulu, Boka na kolenima! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Fluminensea osvojili su prvu titulu Kopa Libertadores u klupskoj istoriji, pobedom nad Bokom Juniors rezultatom 2:1 (1:0).

Pred oko 75.000 navijača na čuvenoj "Marakani" u Rio de Žaneiru, domaći tim je osvojio prvi ikada trofej šampiona Južne Amerike, ali posle pravog rolerkostera u neverovatnoj atmosferi.

Napetost na tribinama "Marakane" mogla se osetiti do naše zemlje, a olakšanje je usledilo u 72. minutu kada je predivnu "kiflu" u mrežu Fabija poslao Luis Advinkula i opet je proključao kultni stadion.

U završnici su i jedni i drugi mogli da promene rezultat na semaforu. Migel Merentijel je tukao sa distance i bio blizu da postigne jedan od golova tunira. Ubrzo je i Diogo Barbosa bio u situaciji da stavi tačku na duel, ali nije precizno gađao.

Baš kao što su to činili u dosadašnjem toku turnira, odnosno njegovog eliminacionog dela, fudbaleri Boke učinili su i ovog puta - izborili su produžetke. A, tamo, potpuni haos.

Igrao se 99. minut kada je fenomenalnu akciju kreirala ekipa Fluminensea, Keno je spustio loptu Kenediju, a ovaj volej-udarcem pocepao mrežu Romera za vođstvo brazilskog kluba. Kenedi je u naletu emocija otrčao do tribina kako bi proslavio sa svojim navijačima što ga je koštalo drugog žutog kartona i isključenja.

Nije Boka mogla do kraja da dođe do novog pogotka u dueli 10 na 10 i tako je Fluminense došao do svog prvog Kopa Libertadoresa u istoriji kluba!

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track