MEČ ISTINE ZA BARAKA BAHARA: Može li Zvezda da iznenadi Lajpcig? Nemci su ranjivi iz kontre!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

bitka

MEČ ISTINE ZA BARAKA BAHARA: Može li Zvezda da iznenadi Lajpcig? Nemci su ranjivi iz kontre!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde i Lajpciga u prilično lošoj formi dočekuju duel u Ligi šampiona koji je na programu u utorak od 21.00 čas na stadionu "Rajko Mitić".

Barak Bahar
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda ne igra onako kako od nje očekuju njeni navijači. Umesto totalne dominacije u Srbiji, crveno-beli su drugi u Superligi, sa čak šest bodova zaostatka u odnosu na Partizan, koji i ne igra Evropu. Ne briljiraju izabranici trenera Baraka Bahara ni u Ligi šampiona. Osvojen je samo jedan bod i to kod kuće protiv Jang Bojsa (2:2), pa meč protiv Lajpciga dolazi kao svojevrstan ispit za stručnjaka iz Izraela, tačnije to je utakmica "biti ili ne biti" za njega.

Delije
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda nije favorit protiv Lajpciga, bez obzira što će utakmica biti igrana u Beogradu, pred Delijama koji će sigurno biti 12. igrač kluba. Jednostavno, crveno-beli ne briljiraju, muče se u domaćem prvenstvu, a mrcvarenje je nastavljeno i protiv ekipe iz Surdulice, gde je pobednik rešen tek u poslednjim trenucima utakmice. Ponovo su se ukazali svi nedostaci Zvezde pod Baharom, jer ekipa posle 2:0 nije umela da privede meč kraju, čak je i primila gol i sebe dovela u istovetnu situaciju kao protiv TSC.

Ne igra dobro ni Lajpcig. I oni su u krizi rezultata, što se videlo za vikend kada su poraženi od fenjeraša u Bundseligi Majnca na gostovanju sa ubedljivih 2:0. Lajpcig je ranjiv iz kontre, a Zvezdi na ruku ide i povreda Španca Danija Olma koji se povredio, iako je u meču dva kluba pre dve nedelje u Nemačkoj bio igrač odluke, rešivši pobednika. Crveno-beli će za pobedu nad Lajpcigom morati da prikažu svoju najbolju partiju ove jeseni, da svedu greške na minimum i da se nadaju da Nemci nemaju svoj dan.

Ćavi Simons
foto: www.crvenazvezdafk.com

Ponovo će glavna opasnost za Zvezdin gol biti Ćavi Simons, koji je u prvom meču dva kluba pokazao klasu. Svoj individualni kvalitet i vrednost od 60.000.000 evra potvrdio je u prvoj utakmici kada je u mestu ostavio Hvana, a onda pravom fudbalskom lepoticom pronašao rašlje i pocepao mrežu Omrija Glazera. Uz to, u Zvezdi će morati posebnu pažnju da obrate na Kristofa Baumgartnera, Tima Vernera, Jusufa Poulsena, Emila Forzberga, Ksavera Šlagera, Luisa Opendu i Davida Rauma.

Osman Bukari
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crvenoj zvezdi pored navijača koji će biti na nivou potrebni su zdrav i koncentrisan Osman Bukari, energetski jaki Stefan Mitrović, Jovan Mijatović i Kosta Nedeljković, ako uopšte neko od njih počne utakmicu. Ali i Žan Filip Kraso u startnih 11 koji bi Bukarija hranio upotrebljivim loptama. Ključ za uspeh je da u veznom redu bukvalno izginu Korejac Hvan i Novozelanđanin srpskih korena Marko Stamenić, te da Mirko Ivanić odigra bez greške, onako kako zna i ume. Uz to, zadnja linija moraće da bude besprekorna, jer ako im se desi da im protivnički igrači ostani sami kao duhovi po strani, što je bio slučaj u Lajpcigu, onda napadači sigurno neće moći da nadomeste njihove propuste.

Žan Filip Kraso
foto: www.crvenazvezdafk.com

Nemci u Beograd dolaze sa samo jednim ciljem da upišu pobedu i tako prevaziđu krizu u kojoj se nalaze. Međutim, u istoj situaciji je i Crvena zvezda. Svesni su u Ljutice Bogdana da bi samo jedan trijumf mogao da preokrene sezonu, da ranjeni lav postane zver i da do kraja jeseni odigra konačno na nivou koji od njega očekuju navijači.

Aleksandar Dragović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Utakmica protiv Lajpciga biće meč istine za trenera Baraka Bahara i njegove sposobnosti. Da javnosti dokaže da nije izgubio svlačionicu i autoritet, te da je sposoban da taktičkim odlukama nadmudri kolegu Marka Rozea, koji kroz istoriju dobro pamti Crvenu zvezdu i njenu zvezdanu noć u Salcburgu pre pet godina.

Kurir sport/A. Radonić

00:35

Hibridni teren i novi mediko blok na Marakani: Crvena zvezda u novu sezonu ulazi spremna za sva iskušenja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track