CRVENA ZVEZDA, KAKVI SU TO BILI ŠAMPIONI: Legenda Liverpula sa ushićenjem pričao o crveno-belima i njihovoj tituli prvaka Evrope
Foto: www.crvenazvezdafk.com

bravo, majstore

CRVENA ZVEZDA, KAKVI SU TO BILI ŠAMPIONI: Legenda Liverpula sa ushićenjem pričao o crveno-belima i njihovoj tituli prvaka Evrope

Fudbal -

Legendarni fudbaler Liverpula Džejmi Karager sa oduševljenjem je pričao o Crvenoj zvezdi, o tituli prvaka Evrope i generaciji iz Barija 1991. godine.

Bari 1991
foto: www.crvenazvezdafk.com

Džejmi Karager već nekoliko godina radi kao stručni konsultant na različitim engleskim televizijama, gde komentariše utakmice Lige šampiona i Premijer lige. Svoje znanje pokazao je pre nekoliko dana, kada je pred meč Crvene zvezde i Lajpciga govorio o trofejnoj istoriji srpskog kluba, potencirajući titulu šampiona Evrope iz 1991. godine i velikim igračima iz te generacije.

- Sećam se da je Crvena zvezda pobedila nakon penala. Finale su igrali potpuno drugačije u odnosu na prethodne faze takmičenja. Utakmica se završila 0:0, što su i želeli. To je bio tim koji je postigao 19 golova na putu do finala - rekao je Džejmi Karager i nastavio:

- Imali su Darka Pančeva koji je dao odlučujući penal i otišao u Inter, ali to se nije dobro završilo. Tu je bio Prosinečki koji je igrao za Real Madrid i Barselonu, Savićević je osvojio kasnije Ligu šampiona i sa Milanom. Lobovao je u finalu golmana Barselone Zubizaretu. Apsolutno brilijatna imena.

U studiju sa njim su bili i Klint Dempsi i Mika Ričards koji su takođe igrali u Premijer ligi. Obojica su bila oduševljena Karagerovim izlaganje. Legendarni as Liverpula te 1991. imao je samo 13 godina, ali je očigledno dobro zapamtio utakmicu iz Barija, gde je Crvena zvezda posle penala pobedila Olimpik iz Marselja.

Bari 1991
foto: FK Crvena Zvezda

Da podsetimo, penale za crveno-bele pogađali su Robert Prosinečki, Dragiša Binić, Mile Belodedić, Siniša Mihajlović i Darko Pančev, za kupnih 5:3, posle regularnih 0:0. Kapiten Stevan Stojanović odbranio je penal Manuelu Amorosu.

Kurir sport

02:02

Piter Olajinka posle utakmice sa Lajpcigom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track