SPECIJALNA MISIJA FUDBALERA IZRAELA! Boriće se za Evropsko prvenstvo i širiti svoju priču o RATU: Naša srca su zarobljena u Gazi!
Foto: John Walton / PA Images / Profimedia

kvalifikacije za ep

SPECIJALNA MISIJA FUDBALERA IZRAELA! Boriće se za Evropsko prvenstvo i širiti svoju priču o RATU: Naša srca su zarobljena u Gazi!

Fudbal -

Fudbaleri Izraela u nedelju u Prištini igraju tzv. Kosova odloženi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. zbog ratnih sukoba u pojasu Gaze.

Usled vanrednih okolnosti i osetljivog trenutka po Izrael, fudbaleri će, po direktivi sa vrha ove države iskoristiti gostovanje kako bi poslali poruku o dešavanjima u njihovoj zemlji.

Dobili su jasne smernice kako da, osim onako kako najbolje znaju - fudbalom, predstavljaju svoju državu koja je u ratu sa Hamasom.

Ekspedicija fudbalske reprezentacije sa sobom će, osim sportske opreme, poneti i pakete sa promotivnim materijalom koji će im pomoći da "izvrše zadatak" na terenu, pišu izraelski mediji.

Sa sobom će poneti majice sa specijalno odštampanim motivima koje će nositi na treningu i pre utakmice, zatim postere, pamflete, čak i fotografije otetih Izrealaca od strane Hamasa, i deliće ih na treningu, konferenciji i na samoj utakmici.

Zadatak im je i da podele video materijal pod nazivom "Naša srca su zarobljena u Gazi", koji govori o sudbini zatočenih sunarodnika koje su otele snage Hamasa u terorističkom napadu 7. oktobra na jugu Izraela.

Pre početka utakmice na stadionu "Fadilj Vokri" minutom ćutanja biće odata pošta nastradalima u ratu. "Naš cilj je da se plasiramo na Euro 2024. godine, ali isto tako imamo da obavimo važan zadatak za našu zemlju", rečeno je iz tabora izraelskog fudbalskog Saveza.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track