VIŠE OD ŠEST DECENIJA ČEKAJU TITULU ŠAMPIONA KONTINENTA: Klinsman obećao navijačima Južne Koreje trofej na Kupu Azije!
Foto: AP

KUP AZIJE

VIŠE OD ŠEST DECENIJA ČEKAJU TITULU ŠAMPIONA KONTINENTA: Klinsman obećao navijačima Južne Koreje trofej na Kupu Azije!

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Južne Koreje Jirgen Klinsman obećao je navijačima da će prekinuti "sušu trofeja" tog nacionalnog tima na Kupu Azije.

Turnir se u januaru održava u Kataru.

Južna Koreja se plasirala u polufinale Svetskog prvenstva 2002. kao zemlja domaćin, ali nije osvojila titulu azijskog šampiona još od 1960. godine.

Klinsman je imao promenljive rezultate otkako je u februaru zamenio Portugalca Paula Benta - nije upisao pobedu u prvih pet mečeva, pre nego što je nanizao tri uzastopna trijumfa.

Nemački trener je rekao da je "ispravno" što navijači očekuju da njegov tim podigne trofej i da će prihvatiti krivicu ako to ne učine.

"Moramo da težimo najvišem cilju, a ako ga ne postignemo, kriv je trener, nema problema", rekao je on.

Južna Koreja
foto: Profimedia

Klinsman je istakao da će težiti ni manje ni više nego titulu kada turnir, odložen zbog pandemije, počne u januaru.

"Želimo da odemo tamo i osvojimo Kup Azije", rekao je bivši selektor Nemačke i Sjedinjenih Američkih Država.

Klinsman je bio na udaru kritika navijača i medija kada je preuzeo dužnost selektora pošto su ga optuživali da više vremena provodi u Kaliforniji nego u Južnoj Koreji.

On je svoj pristup branio time da se 70 odsto njegovih igrača nalazi u Evropi i dodao da neće menjati način na koji radi.

"Fudbalski savez je znao da ću ići tamo-vamo, znali da gledam na svoj rad iz međunarodne, a ne nacionalne perspektive. Ja nisam trener K-lige, ja sam trener reprezentacije", rekao je Klinsman.

Fudbaleri Južne Koreje u četvrtak počinju svoje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2026. godine utakmicom protiv Singapura na domaćem terenu, dok će pet dana kasnije gostovati Kini.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track