TEŠKE OPTUŽBE - Nejmar trudnu kućnu pomoćnicu pred porođaj IZBACIO IZ KUĆE?! Tvrdi da je radila na crno u NEHUMANIM uslovima!
Foto: Printscreen

šok

TEŠKE OPTUŽBE - Nejmar trudnu kućnu pomoćnicu pred porođaj IZBACIO IZ KUĆE?! Tvrdi da je radila na crno u NEHUMANIM uslovima!

Fudbal -

Brazilskog fudbalera Nejmara bivša kućna pomoćnica optužila je za rad "na crno", neplaćanje prekovremenih sati, izostanak plaćenog odsustva i nehumane radne uslove.

Ona od brazislskog asa traži čak 368.000 evra odštete!

Brazilka, koja je vodila evidenciju radnih sati, bez boravišne dozvole navodno je radila 60 časova nedeljno, odnosno 20 više od punog radnog vremena, a fudbaler joj nije plaćao prekovremene sate, prenose francuski mediji.

Nejmara tuži i za nehumane radne uslove i izostanak plaćenog odsustva. Osim toga, optužuje slavnog fudbalera da ju je prisilio da dođe na posao 15 dana pre rođenja njenog četvrtog deteta.

"Od januara 2021. do novembra 2022. godine Nejmar je iskorišćavao nesigurnost našeg klijenta kako bi joj nametnuo nedostojne radne uslove, kršeći osnovna prava zakona o radu", rekli su advokati Mes Karoline Tobi, žene koja je tužila slavnog Brazilca.

"Žalimo što je takva osoba pokazala toliku nečovečnost, čak je išao i toliko daleko da ju je izbacio iz kuće nekoliko dana pre prevremenog porođaja", rekli su advokati za AFP.

Oni su istakli da su u junu poslali preporučeno pismo Nejmaru kako bi se ova situacija rešila mirnim putem, daleko od očiju javnosti, ali brazilski fudbaler nije odgovorio, pa su bili primorani da podnesu tužbu.

Kurir sport/Le Parisien

00:28

Nole i Nejmar igraju fudbal na ulicama Monte Karla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track