SRBIN OBORIO BIZARAN REKORD U LIGI ŠAMPIONA: Gubili su 3:0, a onda je on kročio na teren! Pitanje je da li će neko ponoviti ovo
Foto: EPA Tiago Petinga

13 godina kasnije...

SRBIN OBORIO BIZARAN REKORD U LIGI ŠAMPIONA: Gubili su 3:0, a onda je on kročio na teren! Pitanje je da li će neko ponoviti ovo

Fudbal -

Neverovatno veče smo gledali u Ligi šampiona, a u neverovatnom remiju Intera sa Benfikom 3:3 pao je jedan rekord.

Sjajni veteran u dresu "nerazura" Marko Arnautović oborio je rekord koji teško da će ikada pasti.

Gubio je Inter 3:0 od Benfike na poluvremenu, a onda je u 51. minutu Srbin u napadu tima iz Milana pokrenuo preokret.

Dao je prvi gol i tako oborio rekord elitnog takmičenja i to zato što je prethodni pogodak u Ligi šampiona postigao pre 4.740 dana. To se desilo 2010. godine kada je igrao za Verder, a tada je pogodak postigao upravo u meču sa Interom. Sada je 13 godina opet bi strelac i to upravo u dresu tog tima i to je najveći razmak između dva gola jednog fudbalera u Ligi šampiona.

Iskusni 34-godišnji Srbin rođen u Austriji je seniorski debi imao za Tvente 2007. godine, da bi prvi put u Interu bio na pozajmici iz tog holandskog kluba u sezoni 2009/10.

Osvojio je "tripletu" mada je malo igrao, a onda prešao u Verder gde je bio od 2010. do 2013. Od tada ne igra Ligu šampiona jer je nastupao za Stouk, Vest Hem, Šangaj i Bolonju, a sada je na još jednoj pozajmici u Interu.

Što se tiče meča, do kraja utakmice je prvo Fratesi smanjio na 3:2, da bi Aleksis Sančes postavio konačnih 3:3 sa penala u 72. minutu.

U drugom meču ove grupe remizirali su bez golova Real Sosijedad i Salcburg. Na vrhu grupe su izjednačeni Inter i Real Sosijedad i odigraće meč za prvo mesto u poslednjem kolu.

Kurir sport/Mondo

Bonus video:

00:35

Himna Lige šampiona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track