PARTIZAN MAJSTOR ZAVRŠNICE: Crno-beli TEŠKOM MUKOM u finišu slomili Vojvodinu i vratili se na pobednički kolosek!
Foto: Starsport©

superliga srbije

PARTIZAN MAJSTOR ZAVRŠNICE: Crno-beli TEŠKOM MUKOM u finišu slomili Vojvodinu i vratili se na pobednički kolosek!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana slavili su nad Vojvodinom sa 3:1 u okviru 17. kola Superlige Srbije.

Prvi šok Partizan je doživeo neposredno pred meč kada se povredio Svetozar Marković koji je bio planiran da počne, te je mesto u startnih 11 zauzeo Siniša Saničanin. Uvodni minuti meča protekli su u ispitivanju snaga i velikih prilika nije bilo sve do 22. minuta kada je Partizan pripretio iz kontra napada, Antić je gađao drugu stativu, a Kalulu je zakasnio da ubaci loptu u praznu mrežu.

Usledio je period odlične igre Partizana, nizale su se šanse pred golom Carevića, ali je čuvar mreže Vojvodine branio maestralno, te su duele sa njim gubili Zahid, Saldanja, Kalulu i Kanute.

FK Vojvodina
foto: Starsport©

Drugo poluvreme donelo je više dinamike u igru oba tima, Vojvodina se "otvorila", pa je u 53. minutu i primila gol - pošto je udarac Natha bio izblokiran, na loptu je natrčao Kanute koji ju je snažnim udarcem smestio u mrežu Novosađana.

Domaći su u 65. minutu imali zicer, Saldanja je bio sam pred golom gostiju, ali je šurirao direktno u golmana Carevića, a samo dva minuta kasnije ova propuštena šansa je surovo kažnjena - Uroš Nikolić dovodi goste do izjednačenja. On se najbolje snašao u kaznenom prostoru i glavom zakucao loptu u mrežu domaćih.

Kada se činilo da će u Humskoj ipak biti "podele bodova", posle serije propuštenih šansi Partizana, u 88. minutu, u gužvi pred golom najbolje se snašao Zahid koji dovodi tim Igora Duljaja i novo vođstvo.

U nadoknadi vremena Giorbelidze je skrivio penal nad Saldanjom, koji je i preuzeo ogovornost i stavio tačku na trijumf crno-belih.

Partizan će u narednom kolu igrati protiv Radničkog iz Niša, dok će Vojvodina dočekati Napredak.

FK Partizan
foto: Starsport©

DRUGO POLUVREME:

90+7. minut - Kraj meča! PARTIZAN - VOJVODINA 3:1

90+6. minut - GOL! Saldanja sa bele tačke za ubedljiviju pobedu Partizana

90. minut - Igraće se još pet minuta!

88. minut - GOL! Zahid se najvbolje snašao u gužvi pred golom Vojvodine i ubacio loptu za novo vođstvo crno-belih

82. minut - ŠANSA ZA PARTIZAN: Zahid je uposalio Saničanina, ali ponovo brani Carević

76. minut - DVOSTRUKA IZMENA PARTIZANA: U igru umesto Stojkovića i Natha ulaze Filipović i Baždar

72. minut - ŠANSA ZA VOJVODINU: Udarac Alekse Vukanovića odlazi preko prečke

67. minut - GOL! Uroš Nikolić dovodi goste do izjednačenja

65. minuta - KAKVA ŠANSA ZA DOMAĆE: Saldanja je bio sam pred golom Vojvodine, ali je šutirao direktno u golmana Carevića. Lopta se odbila od čuvara mreže Vojvodine, još jedan igrač Partizana je pokušao, ali je samo dobacio do gol linije, sa koje je loptu počistila odbrana gostiju

63. minut - ŠANSA ZA PARTIZAN: Kalulu je bio u šansi, imao je na raspolaganju saigrače u šesnaestercu, ali je sa desne strane na oko 20-tak metara od gola šutirao i pogodio spoljni deo mreže

57. minut - JOŠ JEDNA IZMENA KOD GOSTIJU: Izlazi Ivanović, na terenu je Radulović

53. minut - GOL! Konačno! Posle dugo vremena zatresla se mreža u Humskoj: Kanute postiže pogdak za vođstvo domaćina, ali gledao se VAR posle kojeg je gol priznat!

51. minut - ŠANSA ZA VOJVODINU: Gužva je u šesnaestercu Partizana, Zukić je šutirao, ali lopta odlazi preko prečke

50. minut - PRILIKA ZA VOŠU: Prihvatio je loptu Kembel, gađao u ugao, ali lopta odlazi preko gola

46. minut - IZMENA KOD VOJVODINE: Umesto Malbašića, na terenu je Kembel

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Partizan, Vojvodina
foto: Starsport©

PRVO POLUVREME:

Kraj prvog poluvremena - Partizan je napadao, ali se Vojvodina na krilima golmana Carevića odbranila, te je posle prvih 45 minuta 0:0.

45+5. minut - Nova šansa za Partizan, pokušaj Kanutea sa distance, ali ponovo brani Carević.

45+4. minut - Probio je Aranđel Stojković po desnom boku, centrirao, ali je odbrana Vojvodine uspela da interveniše.

40. minut - Žuti karton dobio je i Saldanja.

39. minut - Kalulu je napravio odličan prodor, ali se umesto za pas Saldanji odlučio za udarac koji je završio pored gola Vojvodine.

37. minut - Nova šansa za Partizan, Saldanja šutira odlično, ali Carević ponovo brani i čuva Vojvodinu.

Partizan, FK Partizan, Vojvodina, FK Vojvodina
foto: Starsport

35. minut - Udarac Saničanina brani Carević.

34. minut - Fenomenalna šansa za Zahida, izašao je sam pred Carevića, ali je golman Vojvodine zaustavio ovaj udarac.

32. minut - Žuti karton za Natha zbog prigovora.

30. minut - Nova prilika za Partizan, Kalulu greši u ključnom momentu.

25. minut - Lukav pokušaj Zahida, ali odlazi preko gola Carevića.

22. minut - Fenomenalna kontra Partizana, Antić je gađao drugu stativu gde je zakasnio Kalulu. Vojvodina je imala puno sreće.

Partizan, FK Partizan, Vojvodina, FK Vojvodina
foto: Starsport

19. minut - Sjajan pas Natha ka Saldanji koji je izašao jedan na jedan sa Carevićem, ali je golman Vojvodine odbranio. Ipak, dosuđen je i ofsajd, te Partizan ne bi poveo sve i da je Saldanja pogodio.

Partizan, FK Partizan, Vojvodina, FK Vojvodina
foto: Starsport

18. minut - Korner za crno-bele izborio je Aldo Kalulu, ali je on izveden katastrofalno, pa nije bilo opasnosti po gol Vojvodine.

14. minut - Novi problemi za Partizan, na povredu se žali Mihajlo Ilić. Ipak, posle ukazane pomoći mladi defanzivac crno-belih vratio se na teren.

9. minut - Vojvodina je pripretila posle kornera, ali Jovanović brani šut Rosića.

1. minut - Utakmicu je trebalo da počne Svetozar Marković, ali se on povredio na zagrevanju, pa je u startnih 11 Partizana Siniša Saničanin.

15.30 - Utakmica je počela.

SASTAVI

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović – Stojković, Ilić, Saničanin, Antić – Kanute, Belić – Kalulu, Natho, Zahid – Saldanja.

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević – Lazarević, Rosić, Crnomarković, Giorbelidze – Milosavljević, Nikolić – Ivanović, Zukić, Malbašić – Vukanović.

UOČI MEČA:

Fudbaleri Partizana posle katastrofe protiv TSC-a i poraza od 0:4 u prošloj rundi Superlige Srbije, pokušaće da se vrate pobedama u meču sa Vojovodinom u Humskoj. Pred ovu utakmicu crno-beli bili su prvi na tabeli sa 40 osvojenih bodova, dok je Vojvodina bila na sedmom mestu sa 22 boda.

Igor Duljaj istakao je da zna da Partizan čeka težak zadatak.

- Znate kako, vi možete uvek da se pripremite, imate plan kako želi da igrate, takođe i protivnički tim ima plan kako želite i - drugi minut gol, sve pada u vodu. Moramo da budemo fokusirani od samog početka, naravno, biće drugačija igra, drugačija utakmica, drugačiji intenzitet, biće drugačije, tad nismo bili u takmičarskoj formi ni mi, a ni oni. Oni polako dolaze do svoje forme, sve bolje i bolje igraju. Mnogi očekuju da mi moramo svakog da pobedimo, ali ja nikakav pritisak ne stavljam na svoju ekipu. Samo sledeći protivnik, fokus na našu igru i da damo sve od sebe - rekao je Igor Duljaj, pa dodao:

Igor Duljaj
foto: Starsport

- Za nas je svaka utakmica derbi, tako i ova utakmica sa Vojvodinom. Biće teško, oni su odigrali dve teške utakmice protiv Crvene zvezde i TSC-a. Popovićev rad tek sada dolazi do izražaja, igraju odlično, imaju dosta iskusnih igrača u timu, odlična ekipa i po tradiciji oni su uvek nezgodan protivnik po nas. U prošlosti su nam mnogo puta uzeli bodove, ali igramo na našem stadionu, na našem terenu i najveći je motiv da se dobrom igrom odužimo svima koji su došli na prošlu utakmicu da podrže našu ekipu. To je meni najveći motiv, a verujem i igračima, da dođe ponovo 8.000 ili 10.000 duša koji dolaze čistog srca da podrži svoj tim.

Prethodni meč ovih rivala u Humskoj završen je 4:1 za Partizan, a Vojvodina na pobedu protiv crno-belih u Beogradu čeka još od 2016. godine kada je ovaj tim slavio sa 3:1.

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

00:20

SPEKTAKL U HUMSKOJ: Partizan protiv Sabaha juri 2 gola zaostatka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track