FSS ODABRAO BAZU ORLOVA NA EURO: Evo gde će Srbija biti smeštena pred istorijske duele u Nemačkoj!
Foto: Starsport

ZVANIČNO

FSS ODABRAO BAZU ORLOVA NA EURO: Evo gde će Srbija biti smeštena pred istorijske duele u Nemačkoj!

Fudbal -

Fudbaleri Srbije dobili su rivale na žrebu za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Orlovi se nalaze u grupi C sa Engleskom, Slovenijom i Danskom, što je prema pravilima UEFA odredilo da baza Orlova bude u južnom delu Nemačke.

U skladu sa zahtevima selektora Dragana Stojkovića i njegovog stručnog štaba doneta je odluka da naš najbolji nacionalni tim tokom predstojećeg šampionata Evrope bude lociran u Augzburgu u hotelu „Maximilian’s“ sa korišćenjem trening centra „Rosenaustadion“.

S obzirom na činjenicu da će reprezentacija Srbije poslednje dve utakmice u grupi igrati u Minhenu na „Alijanc Areni“, koja se nalazi nedaleko od Augzburga, ovakav izbor bio je logičan kako bi ekipa imala što manje opterećenja prilikom putovanja.

Uz to, vrlo se vodilo računa da smeštaj, kao i uslovi u trening centru budu u skladu sa najvišim profesionalnim standardima.

1 / 6 Foto: FSS

Hotel „Maximilian’s“ je kategorisan sa pet zvezdica i pruža idealne uslove za smeštaj sportskih ekipa. U njemu su odsedali reprezentacija Nemačke i klubovi poput Bajern Minhena i Borusije Dortmund.

U skladu sa regulativom UEFA reprezentacija Srbije će u Nemačku doputovati pet dana uoči odigravanja prve utakmice.

Do tog meča naš najbolji tim imaće četiri provere, po dve u martu i junu. Fudbalski savez Srbije će u narednim danima obavestiti javnost o datumima odigravanja prijateljskih utakmica i imenima protivnika.

Da podsetimo Orlovi dva od tri meča u grupnoj fazi igraju u Minhenu. Sasvim dovoljno za odluku da baza bude u južnoj Nemačkoj.

Distanca između Augsburga i Minhena je 79 kilometara, što se prelazi vožnjom za sat vremena. Majnc je nešto dalje.

Kurir sport / FSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track