NAVIJAČI DINAMA PUŠTENI IZ GRČKIH ZATVORA: Pripadnici BBB osumnjičeni za učestvovanje u krvavim neredima u Atini, stigli u Zagreb
Foto: Vasilis Rebapis / Eurokinissi / imago sportfotodienst / Profimedia

Na slobodi

NAVIJAČI DINAMA PUŠTENI IZ GRČKIH ZATVORA: Pripadnici BBB osumnjičeni za učestvovanje u krvavim neredima u Atini, stigli u Zagreb

Fudbal -

Prvi pripadnici navijača Bed blu bojsa iz grupe osumnjičenih za učestvovanje u krvavim avgustovskim huliganskim neredima u Atini, gde je smrtno stradao jedan navijač AEK-a, stigli su danas u Zagreb.

Na slobodu su pušteni nakon što je sud usvojio njihove zahteve za ukidanjem istražnog zatvora u kojem su proveli četiri meseca. Pre napuštanja Grčke morali su da polože jemstvo, a onda im je, kako je danas potvrdio hrvatski premijer Andrej Plenković, pomoglo u kupovini avionskih karata.

Iako se najavljivalo da će po njih biti poslati posebni avioni, za sada su osumnjičeni iz prve grupe koja je izašla na slobodu, doputovali do Zagreba u vlastitom aranžmanu.

Huligani su u subotu posle procedure u policijskoj stanici bili prebačeni u prihvatni centar za strance, da bi tokom noći bili odvedeni na aerodrom. Tamo su nastavili da čekaju slobodna mesta na letovima prema Zagrebu.

Pre nego je sud doneo odluku svi osumnjičeni BBB-i još su jednom ispitani. Dobili su priliku da dopune obrane nakon što su provedeno veštačenja noževa i ostalih predmeta pronađenih nakon krvavih nereda.

Sud im je odredio jemstvo u visini od 1.000 do 2.500 evra. Oni su u zamenu morali da obećaju da se neće skrivati te da će se odazvati pozivima grčkih vlasti u nastavku procesa.

Uz to dobili su i meru zabrane odlazaka na sportska takmičenja u Grčkoj.

Podsetimo, uoči meča između AEK-a i Dinama iz Zagreba početkom avgusta došlo je do velike krvave tuče. Tom prilikom je smrtno stradao 29-godišnji navijač domaće ekipe Mihalis Kacuris.

Kurir sport / ID

Bonus video:

04:57

MAJKA PREMINULOG NAVIJAČA AEK-a DOBILA SRČANI NAPAD! Novinarka iz Atine otkrila: Ubici preti DOŽIVOTNA, a EVO ŠTA ČEKA OSTALE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track