VEROVALI ILI NE: Stigle do titule uz sve pobede na 30 utakmica i gol razliku 225:1! Lista strelaca je PRIČA ZA SEBE!
Foto: Printscreen / Youtube / Женский футбол Беларуси

šou program

VEROVALI ILI NE: Stigle do titule uz sve pobede na 30 utakmica i gol razliku 225:1! Lista strelaca je PRIČA ZA SEBE!

Fudbal -

Fudbal ponekad priredi neke neverovatne stvari poput golova, asistencija, driblinga, poteza o kojima se priča dugo. Ovog puta na društvenim mrežama pojavila se i jedna tabela koja je iznenadila mnoge. Do te mere da su svi proveravali da li je to tačno. Ispostavilo se da jeste - jedan tim postigao je 225 golova na 30 mečeva u sezoni, primio samo jedan!

Verovali ili ne, ali zaista je tačno. U pitanju je ženski fudbal u Belorusiji gde je Dinamo Minsk osvojio titulu tako što je dobio svih 30 mečeva u sezoni. Jasno je da je titula završila u njihovim rukama, čim su u sezoni primili samo jedan pogodak. Od koga? Od drugoplasiranog Minska, Marina Ksikonen je u 50. minutu utakmice zatresla mrežu Dinama, prvi i jedini put u sezoni.

Dakle, gledajući prosek fudbalerke Dinama su na svakom meču davale po 7,5 golova. Tako je recimo u poslednjem kolu krajem novembra pobeđen Gomel sa čak 14:0. Isto tako recimo timu po imenu Djuš-Polesgu dale ukupno 33 gola na dva meča. U prvom 16, pa u drugom 17. Zanimljivo je i da je najbolji strleac lige bila Milana Surovceva koja igra za vice-šampiona, tim Minska. Ona je dala 59 golova, a iza nje su dve fudbalerke šampionki, Anastasija Šupo sa 30 pogodaka i Ana Pilipenko sa 25.

Ovako izgeda tabela:

Belorusija
foto: Printscreen / soccerway

Kurir sport / Mondo / Ž.S.

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track