SPREMA SE HAOS - TSC PISAO UEFA: Neće izaći na meč ako Olimpijakos ne ispuni OVAJ USLOV!
Foto: Starsport©

LIGA EVROPE

SPREMA SE HAOS - TSC PISAO UEFA: Neće izaći na meč ako Olimpijakos ne ispuni OVAJ USLOV!

Fudbal -

Fudbaleri TSC-a trebalo bi da igraju meč šestog kola grupne faze Lige Evrope u četvrtak od 21.00 čas u Pireju protiv Olimpijakosa, ali prema poslednjim najavama postoji šansa da srpski predstavnik bojkotuje taj meč!

Kako piše Mozzart Sport, srpski predstavnik je nezadovoljan ponašanjem Olimpijakosa zbog čega su poslali pismo čak i u sedište UEFA zahtevajući hitnu reakciju.

TSC
foto: Starsport

Razlog za to je odluka grčkih vlasti da zaključa fudbalske stadione u zemlji na dva meseca zbog incidenata huligana koji su se odigrali na nedavnom meču odbojkaških timova Olimpijakosa i Panatinaikosa, kada je jedan od policajaca pogođen bakljom u glavu.

Zbog toga navijača neće biti ni na jednoj fudbalskoj utakmici, a recimo hoće na košarkaškim, što u TSC-u smatraju diskriminišućom odlukom.

Olimpijakos, Navijači Olimpijakosa
foto: Antonis Nikolopoulos / Eurokinissi / imago sportfotodienst / Profimedia

Srpski klub zahteva da svih 130 ljudi iz srpske delegacije u četvrtak bude pušteno na stadion "Karaiskaki", a ukoliko se to ne dogodi neće izaći na teren.

TSC je za ovaj meč imao veliki trošak jer je na rezervacije čarter aviona i hotelskih soba plaćeno oko 100.000 evra.

Ovaj meč ima i rezultatski značaj, jer bi TSC ako pobedi mogao da nastavi svoje takmičenje u Ligi konferencija na proleće, čime bi ostao jedini klub iz Srbije kojem je to pošlo za rukom ove sezone.

(Kurir sport/MozzartSport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track