"PRŠTAĆE" U OSMINI FINALA LIGE ŠAMPIONA! PSŽ imao sreće, Siti dobio NAJLAKŠEG PROTIVNIKA, a "goreće" u Napulju i Barseloni!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

NION

"PRŠTAĆE" U OSMINI FINALA LIGE ŠAMPIONA! PSŽ imao sreće, Siti dobio NAJLAKŠEG PROTIVNIKA, a "goreće" u Napulju i Barseloni!

Fudbal -

Nakon što je okončana grupna faza Lige šampiona izvučeni su parovi osmine finala elitnog evropskog takmičenja.

Žreb je održan u Nionu i obećava zanimljive dvomeče.

Pari Sen Žermen je imao sreće i izbegao je neku od najjačih ekipa iz šešira sa povlašćenim timovima i igraće protiv Real Sosjedada.

Definitivno možemo da kažemo da Kopenhagen nije imao sreće, za razliku od Mančester sitija koji je mogao da naleti i na rivala iz Istanbula i prošlosezonskog finala - Inter.

Ekipa iz Milana će imati težak zadatak protiv Atletiko Madrida, a posebno će zanimljiv biti okršaj Napolija i Barselone, prvaka Italije i Španije i dve ekipe koje su obeležile karijeru Dijega Maradone.

Liga šampiona
foto: Printscreen

Liga šampiona, parovi osmine finala:

Porto - Arsenal

Napoli - Barselona

PSŽ - Real Sosjedad

Inter - Atletiko Madrid

PSV - Borusija Dortmund

Lacio - Bajern Minhen

Kopenhagen - Mančester siti

Lajpcig - Real Madrid

U izvlačenju parova je pomogao legendarni fudbaler, Džon Teri.

Džon Teri
foto: Printscreen

Uoči žreba:

Liga šampiona
foto: Printscreen

Žreb se sastoji od dve grupe, u prvoj se nalaze ekipe koje su svoje grupe završili na prvom mestu, a u drugoj grupi njihovi potencijalni protivnici, odnosno drugoplasirani timovi iz grupne faze.

Prvi šešir: Bajern Minhen, Arsenal, Real Madrid, Real Sosjedad, Atletiko Madrid, Borusija Dortmund, Mančester siti, Barselona.

Drugi šešir: Kopenhagen, PSV, Napoli, Inter, Lacio, Pari Sen Žermen, Lajpcig, Porto.

Ekipe iz prvog šešira su povlašćene i imaće ulogu domaćina u revanš utakmicama.

Crvena zvezda se, kao srpski predstavnik, nije proslavila ove sezone pošto je osvojila samo jedan bod iz šest utakmica, a bez mesta u nokaut fazi ostali su i Mančester junajted, Sevilja, Njukasl, Milan...

Prvi mečevi osmine finala su na programu 13, 14, 20. i 21. februara naredne godine, dok će se revanši igrati 5, 6, 12. i 13. marta.

Kurir sport

Bonus video:

00:35

Himna Lige šampiona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track