BARAK BAHAR BI MOGAO SKUPO DA KOŠTA ZVEZDU! Pravila su jasna: Dogovor sa izraelskim trenerom ili OGROMAN NOVAC za otkaz!
Foto: Starsport

papreno

BARAK BAHAR BI MOGAO SKUPO DA KOŠTA ZVEZDU! Pravila su jasna: Dogovor sa izraelskim trenerom ili OGROMAN NOVAC za otkaz!

Fudbal -

Crvena zvezda je odlučila da smeni Baraka Bahara posle poraza u 171. "večitom" derbiju i da na njegovo mesto dovede dobro poznato ime - Vladana Milojevića. Sve će biti ozvaničeno u toku dana, promocija novog-starog šefa stručnog štaba očekuje se u petak, dok se postavlja i pitanje koliko će ovo fijasko sa Izraelcem koštati crveno-bele?

Nijedan trener u Crvenoj zvezdi ne bi preživeo poraze od Čukaričkog i Voždovca, kao i pet poraza u Ligi šampiona, međutim na "Marakani" su na neki način morali da budu strpljivi zbog ogromnog ugovora koji ima Barak Bahar. Zvezdan Terzić je na promociji Bahara potvrdio da je potpisao ugovor na tri sezone (do 2026. godine), a prema pravilima FIFA - treneru pripada ceo iznos ugovora u slučaju uručenja otkaza. U toku dana očekuje se razgovor Bahara sa rukovodstvom Zvezde u kome će biti upravo priče o novcu, a jasno je da se u Ljutice Bogdana nadaju da neće morati baš sve da isplate. Ako ne uspeju da ubede Bahara, pokušaće makar da isposluju model po kome će taj novac dobijati tokom dužeg perioda.

Barak Bahar
foto: Starsport

Prema informacijama koje su stizale u medijima tokom pregovora Bahara i Crvene zvezde, izraelski stručnjak i njegov stručni štab (koji kompletan napušta klub takođe) dobili su godišnju platu od 1,2 miliona evra. Deo tog novca Bahar i saradnici već su dobili za prvih šest meseci, a kada se podvuče crta šta je ostalo da se isplati do juna - Zvezdu će otkaz koštati tri miliona evra.

Vredi napomenuti da je Baharova plata bila oko 900 hiljada evra godišnje, dok je 300 hiljada evra išlo njegovim saradnicima Gaju Serfatiju, Adamu Davidu i Gaju Vizingeru. To nije i jedini trošak koji je Zvezda imala na Izraelca, pošto je čak 500 hiljada evra bilo plaćeno Makabiju iz Haife kao obeštećenje za Bahara, dok je takođe na njihov račun "leglo" i 100 hiljada evra na konto bonusa za jedan jedini bod u Ligi šampiona protiv Jang Bojsa.

Kada se podvuče crta, Crvena zvezda je na Baraka Bahara potrošila 4,2 miliona evra, a nije dobila gotovo ništa - čak ni pobedu u "večitom" derbiju i zbog toga je morala da preseče i smeni trenera koji je, bar prema najavama, trebalo da podigne klub na novi nivo.

Barak Bahar
foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Sada se Zvezda vraća na "stara podešavanja" iz 2017. godine, s verom da će Vladan Milojević uspeti da nastavi podjednako dobar posao, ali sa mnogo skupljim timom i većim budžetom. Očekuje se da i njegova plata bude veća u odnosu na period kada je odlazio iz kluba, a kada je dobijao 600 hiljada evra godišnje. S obzirom na to da je dogovor brzo postignut, veruje se da je i sada dobio sličan novac, odnosno verovatno malo veći.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

00:22

171. večiti derbi - delije oterale igrače Crvene zvezde

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track