SUROVA DOMINACIJA SRBA U SAUDIJSKOJ ARABIJI! Sergej "nosio loptu kući", a Mitar ZASENIO velikog Ronalda! Da li će OSVOJITI TITULU?
Foto: Power Sport Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

briljiraju

SUROVA DOMINACIJA SRBA U SAUDIJSKOJ ARABIJI! Sergej "nosio loptu kući", a Mitar ZASENIO velikog Ronalda! Da li će OSVOJITI TITULU?

Fudbal -

Kada su letos srpski reprezentativci Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić napravili transfere u Saudijsku Arabiju svi su mislili da je motiv za to samo u novcu.

Da budemo realni sigurno se ne bi zaputili na Arabijsko poluostrvo da bogati šeici nisu toliko platežno izdašni, ali bez obzira na to partije koje "orlovi" pružaju u dresu Al Hilala govore da nisu otišli tamo da samo odrade posao.

U meču 18. kola Pro lige klub iz Rijada savladao je nemoćnu Abhu sa 7:0 zahvaljujući srpskom pogonu. Sergej je postigao het-trik i "odneo loptu kući", dok je Mitar postigao svoj 16. pogodak u prvenstvu čime se, bar na trenutak, izjednačio na čelu liste strelaca sa Kristijanom Ronaldom.

Aleksandar Mitrović, Al Hilal
foto: Victor Fraile/Power Sport Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Koliko se dobro poznaju najbolje svedoči četvrti gol kada je Mitar asistirao SMS-u za gol. Mitrović je prošao po desnoj strani, video je Sergeja negde oko penala, odlično mu je centrirao, a ovaj je imao previše vremena i rutinskom egzekucijom je savladao golmana.

Kasnije je odigrana još jedna runda u kojoj je Al Hilal bio bolji od Al Fejhe sa 2:0 i gde je Mitrović postigao 17. gol u sezoni sa bele tačke, ali je Al Nasr u međuvremenu bio na terenu dva puta, Ronaldo postigao čak četiri pogotka i pobegao Mitru na listi strelaca. Sada je Kristijano prvi sa 20 golova, a Mitar drugi sa 17, ali je i pored toga reprezentativac Srbije zasenio jednog od najboljih igrača svih vremena.

Kada se pogleda plata koju zarađuju i partije na terenu jasno je da su srpski reprezentativci mogli gotovo "sa pola snage" da igraju saudijsku ligu, jer su i u Engleskoj odnosno Italiji koje su najjače lige u Evropi pravili ozbiljnu razliku na terenu koja je sada samo uvećana.

Sergej Milinković Savić, Al Hilal
foto: Screenshot

Kada su letos došli u Rijad, dogovorili su transfer karijere po kome imaju zagarantovano ugovor na tri godine sa platom od 25 miliona evra godišnje. Srazmerno periodu od šest meseci koliko su proveli do sada u zemlji Persijskog zaliva i jedan i drugi su zaradili oko 12 miliona evra. Zaista neverovatne sume novca koje se vrte u zemlji princa Mohameda Bin Salmana.

Al Hilal, Aleksandar Mitrović
foto: Fayez NURELDINE / AFP / Profimedia

Sve u svemu mogli su "saudijski orlovi" da doziraju i igraju koliko im je dovoljno, ali njihove partije svedoče da nisu samo došli da "pune džepove" već i da pokažu domaćoj publici zbog čega su i u Evropi bili igrači oko kojih su se klubovi otimali.

Njihove igre doprinele su tome da je Al Hilal ubedljivo prvi sa 53 boda, čak sedam više od Al Nasra za koji igra Kristijano Ronaldo.

Šta vi mislite, da li će Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić sa svojim Al Hilalom osvojiti titulu u Saudijskoj Arabiji?

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:48

FUDBAL I KRIMINAL SU NEZAOBILAZNI PARTNERI! Stručnjaci obelodanili zloupotrebu FUNKCIJA u fudbalu: Dolazi do začaranog kruga!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track