Teri pauzira četiri meča i plaća 220.000 funti

Kazna za rasizam

Teri pauzira četiri meča i plaća 220.000 funti

Fudbal -
Disciplinska komisija FA proglasila je Terija krivim za prekršaj obeležen u pravilima sa E3: “upotrebu uvredljivih reči ili uvredljivo ponašanje koje uključuje i detalje vezane za rasu ili boju”

Fudbaler Čelsija Džon Teri propustiće četiri meča i platiti 220 hiljada funti zbog rasističkog incidenta sa Antonom Ferdinandom. Nekadašnji kapiten engleske reprezentacije sukobio se sa Ferdinandom prošle jeseni u meču QPR – Čelsi (1:0).

Posle tog meča Teri je oslobođen na civilnom sudu, ali je ostao bez kapitenske trake u reprezentaciji. U narednim mečevima dva tima Teri i Ferdinand nisu se pozdravljali.

Meč je izazvao i dugoročne posledice, jer Antonov brat Rio nije uključen u engleski tim za Evropsko prvenstvo, a i njemu preti suspenzija, jer je u komentaru na ponašanje Ešlija Kola (podrška saigraču Teriju) upotrebio termin koji se smatra rasističkim.

Disciplinska komisija FA proglasila je Terija krivim za prekršaj obeležen u pravilima sa E3: “upotrebu uvredljivih reči ili uvredljivo ponašanje koje uključuje i detalje vezane za rasu ili boju”.

U izveštaju se navodi da je presuda izrečena posle opsežne istrage, koja je bila zamrznuta na zahtev sudskih vlasti UK dok je Teri bio pod krivičnom optužnicom, od koje je oslobođen u julu.

Teri ima 14 dana da se žali. Kazna stupa na snagu po isteku tih 14 dana, ili po isteku žalbenog postupka, ukliko Teri odluči da se žali.

Nedavno, pred novu utakmicu Kvins Park Rendžersa i Čelsija, Anton Ferdinand je odbio da se pozdravi sa Terijem. Ferdinand je tokom istrage dobijao pretnje od navijača Čelsija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track