ZVEZDA IMALA NAJVIŠE SREĆE NA ŽREBU! Crveno-beli idu na jedinog drugoligaša, Partizan za polufinale Kupa ima gradski derbi!
Foto: Starsport©

ŽREB

ZVEZDA IMALA NAJVIŠE SREĆE NA ŽREBU! Crveno-beli idu na jedinog drugoligaša, Partizan za polufinale Kupa ima gradski derbi!

Fudbal -

Osam srpskih klubova saznalo je protivnike u četvrtfinalu Kupa Srbije.

Crvena zvezda je kao branilac trofeja imala najviše sreće pošto će kao domaćin igrati protiv jedinog preostalog drugoligaša.

Partizan će, takođe na domaćem terenu, za rivala imati gradskog rivala, ekipu Voždovca.

Kup Srbije, parovi četvrtfinala:

Čukarički - Vojvodina

Radnički 1923 - Novi Pazar

Crvena zvezda - OFK Vršac

Partizan - Voždovac

Zvezda je u prethodnom kolu razbila Radnički rezultatom 5:0, a u šesnaestini finala je pobedila Trajal u Kruševcu rezultatom 6:0.

Vršac je do četvrtfinala stigao pobedom protiv dva Superligaša, ekipa Mladosti (3:1) i Napretka (1:0), ali u Prvoj ligi Srbije ne beleži najbolje rezutate. Posle 20 utakmica ima 27 bodova i nalazi se na devetom mestu.

Partizan je najpre pobedio Jedinstvo u Ubu rezultatom 1:0, a onda je u osmini finala tek nakon jedanaesteraca izbacio Grafičar.

Voždovac je bio odlično raspoložen, pa je protiv Dinama u Pančevu postigao pet golova, a onda odigrao ludu utakmicu protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice koja je završena rezultatom 6:3.

Uoči žreba:

Borbe za polufinale zakazane su za 10. april, utakmice u kojima ćemo dobiti finaliste za 24. april, a utakmica za trofej 23. maja.

Ostaje nam samo da vidimo ko će igrati protiv koga i u kojoj fazi takmičenja.

Kup Srbije
foto: Starsport©

Za početak, u četvrtfinalu će igrati sledeće ekipe: Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, Vojvodina, Novi Pazar, Radnički 1923, Voždovac i OFK Vršac, kao jedini drugoligaš.

Na žrebu nema povlašćenih ekipa, što u teoriji znači da bi, u četvrtfinalu mogli da gledamo i najveću utakmicu srpskog fudbala.

Trofej u Kupu brani Crvena zvezda koja je prošle godine u finalnom meču pobedila Čukarički na stadionu Rajko Mitić.

Kurir sport

Bonus video:

01:02

Žreb za Ligu šampiona u Monte Karlu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track