EUFORIJA U NOVOM PAZARU: Adem Ljajić proglašen za najboljeg sportistu grada, a onda potvrdio da ostaje u klubu
Foto: Grad Novi Pazar

Najbolji sportisti grada

EUFORIJA U NOVOM PAZARU: Adem Ljajić proglašen za najboljeg sportistu grada, a onda potvrdio da ostaje u klubu

Fudbal -

Sportski savez Novog Pazara doneo je odluke o najboljim sportistima i sportskim dostignućima u 2023. godini, a prestižne nagrade pripale su fudbaleru Ademu Ljajiću i bokserki Saidi Bukvić.

Fudbaler Adem Ljajić i bokserka Saida Bukvić istakli su se svojim izuzetnim sportskim rezultatima tokom godine, zaslužujući titule najboljih sportista grada Novog Pazara. Ova priznanja predstavljaju potvrdu njihovog truda, rada i predanosti sportu.

Ljajić je tom prilikom potvrdio da ostaje u klubu, iako se spekulisalo da bi mogao da pojača Partizan ili neki drugi klub.

Nagrada za najbolju sportsku ekipu otišla je u ruke fudbalerima Novog Pazara, koji su se istakli kolektivnim uspesima tokom protekle godine. Njihov doprinos sportskoj sceni Novog Pazara dobio je zasluženo priznanje.

U kategoriji najboljeg sportskog radnika i trenera, priznanja su dodeljena Fikretu Međedoviću, generalnom sekretaru FK Novi Pazar, i atletskom stručnjaku Rifatu Ziljkiću. Njihova posvećenost razvoju sporta i vođenju mladih talenata prepoznata je i nagrađena.

Nagradu za životno delo “Abdulah Duce Gegić” zasluženo je poneo nekadašnji fudbaler Bajro Župić, čija karijera i doprinos sportu ostavljaju trajni pečat.

Pored toga, pojedinci koji su ostvarili vrhunske rezultate u 2023. godini dobili su zaslužena priznanja. Među njima su Elzan Babić, Hamad Međedović, Teodora Simović, Džejlan Toskić, Haris Suljović, Almir Šabanagić, Ahmed Mavrić i Dževad Baltić.

Jesenji prvaci u svojim ligama nagrađeni su posebnim priznanjima, a među njima su Bokserski klub Novi Pazar, Sport klub 99, Fudbalski klub Akademija AS, mlađi kadeti FK Novi Pazar, Stonoteniski klub Top Speed, Šahovski klub Novi Pazar Ina dizajn i inženjering, Košarkaški klub Novi Pazar 1996, i Ženski odbojkaški klub Novi Pazar.

Posebna priznanja dobili su i oni koji su ostvarili promociju u viši rang takmičenja, uključujući Fudbalski klub Jošanica, Fudbalski klub Novi Pazar do 14 godina, Šahovski klub Novi Pazar Ina dizajn i inženjering i Stonoteniski klub Top Speed.

Kurir sport

Bonus video:

00:22

171. večiti derbi - slavlje fudbalera Partizana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track