VATRENI ZAKAZALI GENERALNU PROBU ZA NEMAČKU: Hrvatska se protiv Makedonaca sprema za EURO
Foto: Luka Stanzl / Pixel Media / Profimedia

EP 2024

VATRENI ZAKAZALI GENERALNU PROBU ZA NEMAČKU: Hrvatska se protiv Makedonaca sprema za EURO

Fudbal -

Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Severne Makedonije odigraće u junu prijateljsku utakmicu u Rijeci, uoči Evropskog prvenstva.

Kako je saopštio Fudbalski savez Hrvatske, utakmica će se igrati 3. juna na riječkoj Rujevici, prenela je agencija Hina.

To će biti deveti međusobni duel dve reprezentacije, do sada Hrvatska je pobedila pet puta, Severna Makedonija jednom, a dve utakmice završene su nerešeno.

"Zahvaljujem kolegi predsedniku Muamedu Sejdiniju i prijateljima iz Fudbalskog saveza Makedonije na ugodnoj komunikaciji i postignutom dogovoru oko odigravanja prijateljske utakmice koja se odlično uklapa u planove naše reprezentacije uoči Evropskog prvenstva. Severna Makedonija je u kvalifikacijama pokazala da je neugodan suparnik i za najjače reprezentacije, pa će i hrvatskoj ekipi biti ozbiljan test uoči završnog dela priprema", rekao je predsednik hrvatskog saveza Marijan Kustić.

Aleksandar Trajkovski, Severna Makedonija, Makedonija
foto: Profimedia

Hrvatska će se za Evropsko prvenstvo pripremati u Rijeci, a posle duela sa Severnom Makedonijom odigraće još jednu prijateljsku utakmicu neposredno pred odlazak u Nemačku.

"Severna Makedonija je odličan protivnik za nas u toj prvoj fazi priprema. Radi se o reprezentaciji koja je ove jeseni kod kuće remizirala sa Italijom i Engleskom, što pokazuje da nas čeka pravi ispit kroz koji ćemo saznati gde se u tom trenutku nalazimo i na čemu još da radimo uoči odlaska. S obzirom na pripreme u Rijeci, želeli smo da igramo na Rujevici kako bismo izbegli dodatno putovanje pa ovaj dogovor ispunjava sve što smo želeli od te prve junske utakmice", izjavio je selektor Zlatko Dalić.

Hrvatska će u martu odigrati dve prijateljske utakmice, a imena protivnika biće naknadno objavljena.

Evropsko prvenstvo održaće se od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj, a reprezentacija Hrvatske igraće u Grupi B sa Španijom, Albanijom i Italijom.

Kurir sport / Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track