ADEM LJAJIĆ NA METI NAPADA SRPSKIH ATLETIČARA! Legenda DIGLA GLAS zbog fudbalera Novog Pazara: "Moram da napišem sledeće"
Foto: Starsport©

zagrmeo

ADEM LJAJIĆ NA METI NAPADA SRPSKIH ATLETIČARA! Legenda DIGLA GLAS zbog fudbalera Novog Pazara: "Moram da napišem sledeće"

Fudbal -

Prvotimac Novog Pazara Adem Ljajić (32), povratnik u srpski fudbal nakon inostrane karijere u Italiji i turskoj, proglašen je za najboljeg sportistu u svom rodnom gradu. Od njegovog dolaska u klub plavo-beli iz grada na Jošanici krenuli su ka vrhu tabele, pa trenutno sasvim opravdano razmišljaju i o izlasku u Evropu narednog leta. Verovatno je to bio glavni kriterijum, ali... Novopazarac je i Elzan Bibić, bronzani sa Evropskog prvenstva! Zbog toga je Dragutin Topić podigao glas!

Legendarni skakač uvis, svojevremeno osvajač velikih medalja za našu zemlju, na društvenim mrežama je stao u zaštitu Bibića. Po Dragutinovim rečima, ako u Novom Pazaru ima bolji od Elzana, on slabo poznaje sport!

"Nekako sa setom moram da napišem sledeće: ovaj momak je najbolji atletičar Srbije, osvojio je medalju na prvenstvu Evrope za našu Srbiju, ali to mu nije dovoljno da bude najbolji sportista svog grada. Ima boljih, valjda... Ako je tako, svaka čast laureatima, Za mene si najbolji, no ja sam subjektivan, i slabo poznajem sport", napisao je legendarni Dragutin Topić na svom Instagram profilu. Pogledajte tu objavu:

U komentarima je bilo različitih mišljenja - od onih koji su branili stav da je fudbal bitniji od drugih sportova, pa do srpskih atletičara koji su stali u zaštitu svog kolege. Elzan Bibić se zahvalio na komentaru kratkom porukom "Veliko hvala na lepim rečima veliki Tope", ali su nešto oštriji bili Strahinja Jovančević i Ognjen Stojanović.

"Elzan Bibić je predstavljao 2023. godine svoju zemlju i svoj grad u celom svetu na najbolji moguci nacin, a dotični fudbaler samo klupske boje na lokalnom nivou. Ne mogu ni da se porede", napisao je Jovančević, dok je Stojanović dodao: "Sport izdržljivosti, i discipline koje spadaju u to, su u Srbiji praktično nevidljive, kakvi god rezultati se postigli... Niti postoji neka kultura/tradicija (naš mentalitet nije baš pogodan za sport izdržljivosti) niti su javno mnjenje i mediji sposobni realno da sagledaju (tj totalno su neupućeni) i kada se postignu neki zapaženiji rezultati. Tako da ne čudi da fudbaler prosečnog nacionalnog ranga dobija nagradu ispred atletičara visokog internacionalnog ranga."

Kurir sport / Mondo / Ž.S.

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track