SRBIN DOLAZI U FENERBAHČE: Dušan Tadić dobija društvo! Rusi nisu uspeli! As Milana bio je velika želja Crvene zvezde!
Foto: Franco Romano / Shutterstock Editorial / Profimedia

kraj sage

SRBIN DOLAZI U FENERBAHČE: Dušan Tadić dobija društvo! Rusi nisu uspeli! As Milana bio je velika želja Crvene zvezde!

Fudbal -

Fudbaler Milana Rade Krunić uskoro bi trebalo da zaduži opremu turskog Fenerbahčea.

Rade Krunić
foto: JUSTIN TALLIS / AFP / Profimedia

Dva kluba su dogovorila transfer, a i sam Rade Krunić (30) zadovoljan je uslovima koje je dobio u Istanbulu. Milan će na prodaji Srbina iz Foče i reprezentativca BiH zaraditi 5.000.000 evra. Rade Krunić poslednjih meseci nije igrao, jer je došao u sukob sa trenerom Stefanom Pjolijem. Izgubio je mesto u ekipi, gotovo da nije imao minutažu, pa je u završnici jedne utakmice odbio da uđe na teren. Tada je bilo jasno da će biti prodat.

Valja pomenuti da su pregovori Italijana i Turaka u toku jučerašnjeg dana skoro propali, jer je Fenerbahče nudio 4.000.000 evra, a u igru je ušao moskovski Spartak koji je pokrio ono što je tražio Milan. Na kraju, Turci su morali da izjednače ponudu Rusa kako bi dobili Radeta Krunića.

Dušan Tadić, Edin Džeko
foto: SeskimPhoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić tako će dobiti društvo u Istanbulu, a dolasku Radeta Krunića u Fener obradovaće se i njegov reprezentativni kolega Edin Džeko, kao i Slovenac Miha Zajc i Hrvat Dominik Livaković.

Rade Krunić bio je velika želja Crvene zvezde još iz vremena kada je igrao za Donji Srem iz Pećinaca, međutim te 2015. godine crveno-beli nisu imali 400.000 evra za transfer. Za isti novac vezni fudbaler je otišao u Empoli, a onda posle nekoliko sezona, u leto 2019. godine odličnim partijama i golovima dobio je ugovor sa klubom sa San Sira.

U Turskoj Rade Krunić pokušaće da pomogne Fenerbahčeu da osvoji titulu. Naime, Fener ima trenutno tri boda više od najvećeg rivala Galatasaraja, ali i utakmicu više, tako da ih do kraja lige čeka neizvesna trka i borba za trofej.

Kurir sport

00:22

Navijači Crvena zvezda Mančester siti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track