SKLANJALI GA IZ TIMA, SELILI GA IZ MILANA A ON PONOVO REŠETA! Jović je konačno onaj stari - EKSPLODIRAO, pa izborio novi ugovor?!
Foto: Andrea Bressanutti / LaPresse / Profimedia

vratio se

SKLANJALI GA IZ TIMA, SELILI GA IZ MILANA A ON PONOVO REŠETA! Jović je konačno onaj stari - EKSPLODIRAO, pa izborio novi ugovor?!

Fudbal -

Luka Jović nije zaboravio da igra fudbal. To potvrđuje i fantastična forma u kojoj se nalazi srpski napadač. U poslednjem meču koji je igrao njegov Milan, Luka je postigao gol za izjednačenje u Udinama i na taj način odškrinuo vrata preokreta na teškom gostovanju na stadionu "Friuli".

Ovo je srpskom reprezentativcu šesti gol na sedam utakmica i slobodno se može reći da je u najboljoj formi od svih igrača kluba sa "San Sira". Momak iz Bjeljine je dugo tražio nekadašnju formu iz Ajntrahta kada je bio jedan od najboljih golgetera Evrope što mu je i donelo transfer u Real Madrid za 60 miliona evra leta 2019. godine.

Luka Jović
foto: Giuseppe Maffia / imago sportfotodienst / Profimedia

Nije mu išlo u "kraljevskom" klubu, išao je na pozajmicu u Frankfurt, bio je i u Fjorentini, ali nekako ni okolnosti nisu išle ne ruku bivšeg igrača Zvezde. Brojne povrede sprečavale su ga da u kontinuitetu pruža dobre partije.

Tako je bilo i u Milanu gde je do pre nekih mesec i po dana praktično bio otpisan, spominjao se i raskid ugovora na polusezoni, ali je onda srpski reprezentativac pokazao od čega je satkan. Poput "feniksa" se podigao iz pepela i svojim golovima učvrstio "rosonere" na mestu koje vodi u Ligu šampiona.

Luka Jović
foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Čelnici Milana takođe mogu da budu zadovoljni poslednjim pojačanjem iako ništa nije ukazivalo da će tako biti, a po poslednjim informacijama uprava italijanskog kluba je spremna da Joviću ponudi novi ugovor što je potvrda sjajne forme Srbina.

Ono što je bitno istaći jeste da i selektor Srbije Dragan Stojković sigurno "trlja ruke" gledajući kako Jović igra i da će za Evropsko prvenstvo imati tri napadača od kojih se ne zna koji je bolji, gledajući sjajne igre Mitrovića i Vlahovića u svojim klubovima.

Luka Jović, Milan, Atalanta
foto: Michele Maraviglia / Zuma Press / Profimedia

Učinak Jovića po utakmicama:

Milan - Frozinone Serija A - gol i asistencija

Atalanta - Milan Serija A - gol

Salernitana - Milan Serija A - gol

Milan - Kaljari Kup Italije - dva gola

Udineze - Milan Serija A - gol

Kurir sport

BONUS VIDEO:

05:26

DOLASKOM DŽAJIĆA ZA PREDSEDNIKA FSS POPRAVLJA SE ODNOS ZVEZDE I PARTIZANA! Bjelinić: Ako Vidić pobedi FUDBAL SE MENJA IZ KORENA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track