GOTOVO JE! MIJATOVIĆ U AMERICI, SREMČEVIĆ U ZVEZDI: Crveno-beli prave rokadu mladih srpskih napadača! Evo i detalja!
Foto: Nemanja Nikolić, FSS

kraj sage

GOTOVO JE! MIJATOVIĆ U AMERICI, SREMČEVIĆ U ZVEZDI: Crveno-beli prave rokadu mladih srpskih napadača! Evo i detalja!

Fudbal -

Više nema dileme! Uroš Sremčević biće novi napadač Crvene zvezde, pošto je klub privodi kraju transfer Jovana Mijatovića u Njujork siti.

Uroš Sremčević
foto: Starsport/Dušan Milenković

Poslednjih dana intenzivirani su pregovori Crvene zvezde i Siti grupe koja stoji iza Njujorka. Lomilo se oko novca, ali je na kraju postignut dogovor. Crveno-beli bi od prodaje Jovana Mijatovića trebalo da zarade 10.000.000 evra, od toga 8.000.000 fiksno i još 2.000.000 evra kroz bonuse. Plus 15 odsto od naredne prodaje, kao i u slučaju Koste Nedeljkovića.

To praktično znači da je Crvena zvezda samo od svoja dva bisera ove zime inkasirala 17.000.000 evra, devet za Kostu Nedeljkovića i osam za Jovana Mijatovića. Time je budžet kluba prilično popunjen. Za razliku od Koste Nedeljkovića koji će narednih šest meseci provesti na Marakani, Jovan Mijatović će odmah otići u Ameriku.

Jovan Mijatović
foto: Nemanja Nikolić

Uprava Crvene zvezde odlučila je da investira zarađeni novac, pa je već postignut dogovor sa Mladosti iz Lučana. Uroš Sremčević prelazi na Marakanu u transferu vrednom 2.000.000 evra, a Lučanci će zadržati procente pri narednoj prodaji, najmanje 10 odsto. Dogovor dva kluba postignut oko Božića 7. januara biće realizovan u petak, kada će Uroš Sremčević zadužiti crveno-beli dres.

Crvena zvezda sa istom praksom želi da nastavi i u prolećnom delu sezone pod vođstvom Vladana Milojevića. Otuda i ne čudi što je trener crveno-belih zakazao utakmicu mladih fudbalera protiv omladinaca Pafosa. Meč je završen rezultatom 4:0, a Crvena zvezda je igrala u sastavu: Draškić, Nikolić, Milosavljević, Stamenić, J. Mituljikić, N. Mituljikić, Knežević, Mitrović, Maksimović, Lučić, Kabić, Šljivić. Dva gola postigao je Stefan Mitrović, a po jednom su se u listu strelaca upisali Andrija Maksimović i Nikola Mituljikić.

Vladimir Lučić, Uroš Kabić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Baš među ovim fudbalerima treba tražiti nove bisere koji će biti u fokusu tokom prolećnog dela sezone. Uroš Kabić ima ponudu da karijeru nastavi u Americi u redovima kluba Šarlot, u transferu vrednom 1.500.000 evra, dok je Stefan Mitrović novi fudbaler Verone koja će Crvenoj zvezdi platiti 1.300.000 evra i 20 odsto od naredne prodaje.

Kurir sport

00:18

Jovan Mijatović Božićni intervju za Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track