NAGRADE ZA NAJBOLJE U LOZNICI: Aleksandra Crvendakić i Jakov Vulić dobili priznanja!
Foto: Foto:T.Ilić

zasluženo

NAGRADE ZA NAJBOLJE U LOZNICI: Aleksandra Crvendakić i Jakov Vulić dobili priznanja!

Fudbal -

Košarkašica Aleksandra Crvendakić, reprezentativka Srbije i igračica mađarskog Šoprona, i Jakov Vulić, reprezentativac naše zemlje u futsalu, golman Kluba malog fudbala (KMF) Loznica grad 2018, najbolji su sportisti Loznice u 2023. godini, u izboru gradske Komisije za sport. Njima je predsednik Privremenog organa Vidoje Petrović uručio priznanja na današnjoj svečanosti održanoj u UFK ‘’Lagator’’.

Petrović je čestitao dobitnicima koji su pokazali da se ‘’upornim radom i izuzetnom borbenošću mogu postići vrlo visoki rezultati’’ i kazao da im je Loznica zahvalna zato što su odlični promoteri sporta i svog grada.

- Prošle godine smo iz budžeta dali oko 230 miliona dinara za više od 80 klubova, 75 miliona godišnje izdvajamo za UFL ‘’Lagator’’, što prelazi 300 miliona. Malo je sredina u Srbiji koje toliko ulažu u sport, mlade, nauku i obrazovanje. Loznica s ponosom nosi epitet grada sporta što se vidi po sportskoj infastrukturi, novom stadionu ‘’Lagator’’, pomoćnom terenu, gradi se atletski stadion, imamo otvoren olimpijski, a radi se projekat za zatvoreni olimpijski bazen. Uradićemo i tri nova fudbalska terena sa hibridnom, veštačkom i prirodnom travom. Cilj nam je da afirmišemo sport, ali i sportski turizam jer ćemo narednih godina imati sportsku infrastrukturu za uspešno bavljenje svim sportovima – kazao je on.

1 / 5 Foto: Foto:T.Ilić

Kako je obrazloženo Crvendakićeva je, pored ostalog, sa reprezentacijom Srbije osvojila zlato na Evropskom prvenstvu 2021, a proglašena je za najbolju košarkašicu 2018. i 2023. u izboru Košarkaškog saveza Srbije. Vulić je od 2022. član KMF Loznica sa kojom je osvojio Kup Srbije, dva puta šampionsku titulu, dva puta igrao glavnu rundu Lige šampiona, a od pretprošle godine je standardni reprezentativac. Ponovo je za najbolji sportski kolektiv izabran KMF Loznica koji je za četiri godine postojanja dospeo u elitu srpskog i evropskog futsala. Lani je ponovo osvojio titulu prvaka države i dve poslednje godine stigao do 16 najboljih u Evropi. Trenutno ima šest reprezentativaca u seniorskoj i dva u omladinskoj selekciji Srbije. Aleksandar Tomić, iz Džiju–džicu kluba Loznica čiji članovi su za devet godina osvojili 636 zlatnih, 397 srebrnih i 387 bronzanih medalja, uz 63 trofeja, je najbolji trener, a najbolji sportski radnik je Zoran Mihajlović, predsednik MRK Loznica. Najbolje mlade sportistkinje su Valentina Vukašinović, član karate kluba Šampioni iz Banje Koviljače, Sara Mijanović, košarkašica LO-015 i Marija Tijanić, rukometašica ŽRK Loznica grad, a sportisti Luka Lav Predojević, vaterpolista VK Sava u Šapcu, Luka Gligorić, odbojkaš OK Loznica, i Bogdan Negovanović, karatista iz KK Šampioni Banja Koviljača. Nagradu za izuzetan doprinos sportskom novinarstvu dobio je novinar Zoran Janković, koji ove godine obeležava pola veka bavljenja tim poslom.

Najbolji sportisti dobili su prigodne poklone, pehare i novčane nagrade, za najmlađe sportiste po 20.000 dinara, ostale pojedince po 30.000, a najboljem kolektivu pripalo je 150.000 dinara.

Kurir sport / T. Ilić

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track