"UMREĆU ZA SVOJU ZEMLJU" Najbolji strelac Kupa afričkih nacija osuo ŽESTOKU PALJBU: Lopovi i lažovi su ukrali 1.000.000 EVRA!
Foto: Achille Ndomo Tsanga / PA Images / Profimedia

haos

"UMREĆU ZA SVOJU ZEMLJU" Najbolji strelac Kupa afričkih nacija osuo ŽESTOKU PALJBU: Lopovi i lažovi su ukrali 1.000.000 EVRA!

Fudbal -

Totalni haos vlada u Fudbalskom savezu i reprezentaciji Ekvatorijalne Gvineje posle nedavno završenog Kupa afričkih nacija.

Ova selekcija kao prvoplasirana je izašla iz grupe, ali je već na startu eliminacione faze poražena od Gvineje sa 1:0 i morala je da pakuje kofere. Tada su nastali problemi koji su rezultovali suspenzijom najboljeg strelca Kupa afričkih nacija, Emilija Nsuea i njegovog saigrača Ibana Salvadora na neodređeno vreme. Sada se Nsue obratio javnosti putem svog Instagram profila u kom je osuo žestoku paljbu po čelnicima tamošnjeg Saveza.

Nsue i Salvador su suspendovani zbog navodnih nekoliko epizoda ozbiljne nediscipline, a po povratku u Ekvatorijalnu Gvineju desio se incident u kom je reagovala i policija. Nsue je imao svoje objašnjenje cele situacije.

- Izbacili su me bez ikakvog objašnjenja, izmislili su ilegalni unutrašnji režim. Ponizili su me širom sveta. Umreću za svoju zemlju. Daću zlatnu kopačku ljudima i pustiti ih da uživaju. Reprezentacija je iznad svega i svakoga - počeo je priču Nsue, pa u dahu nastavio:

Emilijo Nsue
foto: Kim Price / Zuma Press / Profimedia

- Na sastanku su bili njegova ekselencija, potpredsednik i predsednik, koji je stigao i napravio glupost. Prevaranti! Uzeli su milion evra. Milion evra! Znate li šta su nam obećali? Hteli smo ući kao igrači i protagonisti u milion evra... Ali su nam rekli da će 'taj novac ići u lokalnu ligu, za poboljšanje fudbala u našoj zemlji'. Moraju restrukturirati državu, jer žele da plate svoje ljude koji ne rade i uzimaju novac. To je začarani kotač korumpiranih ljudi, lažova i lopova.

Nije se tu najbolji strelac Kupa afričkih nacija zaustavio:

- U mojih 12 godina to je najgore, najveće poniženje koje smo moj tim, narod Ekvatorijalne Gvineje i ja pretrpeli. Uzimaju novac svuda, duguju nam i kradu ga. Elijas je taj kojeg najviše žalim, on je fizioterapeut godinama i cinkaroš je. Korumpirani, kancerogeni i besramni cinkaroš - rekao je Emilijo Nsue i zaključio kako je završio sa reprezentacijom.

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track