ZA NJEGA NISU POSTOJALE GRANICE, A ONDA JE POČEO HOROR: Sa 24 postao ŠAMPION SVETA, vredeo 70 MILIONA EVRA, sad razmišlja o kraju!
Foto: Alexey Filippov / Sputnik / Profimedia

TEŽAK PERIO IZA FUDBALERA

ZA NJEGA NISU POSTOJALE GRANICE, A ONDA JE POČEO HOROR: Sa 24 postao ŠAMPION SVETA, vredeo 70 MILIONA EVRA, sad razmišlja o kraju!

Fudbal -

U karijeri je osvojio 11 trofeja, postao je prvak sveta sa 24 godina, a sa 30 razmišlja da prestane sa profeisionalnim igranjem fudbala.

Iza Samjuela Umtitija je težak period, a delovalo je da može da postane najbolji štoper na svetu.

Sa reprezentacijom Francuske je 2018. godine postao šampion sveta, a na Mundijalu u Rusiji je odigrao šest mečeva. U polufinalu je bio strelac jedinog gola na utakmici protiv Belgije, a od početka na kraju je bio na terenu i u borbi za trofej protiv Hrvatske.

Tog leta njegova vrednost na transfer tržišzu, prema specijalizovanom sajtu "Transfermarkt", iznosila je čak 70 miliona evra, ali od tog momenta sve je krenulo silaznom putanjom.

U prvoj sezoni po dolasku iz Liona u Barselonu za 25 miliona evra (2016/17) odigrao je 43 utakmice, u narednoj 40, a nakon pomenutog Svetskog prvenstva krenuli su problemi, pre svega sa povredama.

Samjuel Umtiti
foto: EPA/Alberto Estevez

U sezoni 2018/19, upisao je samo 14 prvenstvenih nastupa i jedan u Ligi šampiona, a slično je bilo i u naredne dve sezone.

Na kraju je otišao na pozajmicu u Leće, a prošlog leta je kao slobodan igrač potpisao za Lil. Prema podacima već pomenutog sajta, njegova vrednost sada iznosi tri miliona evra.

Samjuel Umtiti
foto: Jure Makovec / AFP / Profimedia

Ove sezone ponovo ima probleme. Odigrao je samo 13 utakmica u svim takmičenjima, a opet je povređen.

Zbog teške povrede kolena, verovatno neće igrati ove sezone, a pitanje je da li će zaigrati uopšte.

Prema navodima inostranih medija, Umtiti trenutno razmišlja da li je nastavak karijere pametna ideja, ili će se ove sezone oprostiti od fudbala.

Kurir sport

Bonus video:

00:28

Nole i Nejmar igraju fudbal na ulicama Monte Karla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track