LAŽNA DRŽAVA KOSOVO SPREMA PRAVI BUM: Zovu Ibrahimovića u reprezentaciju - veza je PRIZREN!
Foto: Profimedia

VELIKI PLANOVI

LAŽNA DRŽAVA KOSOVO SPREMA PRAVI BUM: Zovu Ibrahimovića u reprezentaciju - veza je PRIZREN!

Fudbal -

Fudbalski savez takozvanog Kosova je prema pisanju stranih medija krenuo u ofanzivu na dva velika pojačanja.

Oni pokušavaju da ubede dvojicu mladih fudbalera da se opredele i zaigraju za ovaj nacionalni tim. Prvi je ofanzivac Bajerna na Arijon Ibrahimović koji je trenutno na pozajmici u Frosinoneu, a drugi je vezista Augzbugra Elvis Rečbečaj.

Ibrahimović ima 18 godina, rođen je u Nirnbergu i uspeo je da debituje za seniorski tim Bajerna. Ipak ove sezone je poslat na pozajmicu u Frosinone gde je odigrao 14 utakmica. Igrao je za mlađe selekcije Nemačke od U16 do U19 nivoa, a najbolje se snalazi kada igra po krilu.

Što se tiče Rečbečaja on ima 26 godina i igra na mestu zadnjeg veznog. Ponikao je u Volfsburgu, a posle pozajmica u Kelnu i Bohumu potpisao za za Augzburg za koji i dalje nastupa.

Roditelji Arijona Ibrahimovića su iz Prizrena, a Elvis Rečbečaj poreklo vodi iz Đonaja na jugu autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, gde je on i rođen.

Veliki broj sadašnjih reprezentativaca rođen je na Zapadu, pa su tako u Švajcarskoj rođeni Fidan Aliti, Florent Haderđogaj, Arijanet Murić, Ismajl Beka, Mirlind Krijeziju i Hekuran Krijeziju, iz Nemačke su Florent Muslija, Leart Pakarada i Edon Žegrova, a iz Švedske Arber Zeneli, Valon Beriša i Ibrahim Drešević.

Kurir sport / Mondo

Bonus video:

00:22

Jago peva na srpskom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja