LEGENDARNI BREME RADIO I U VELIKOM SRPSKOM KLUBU: Malo ko se seća da je čuveni fudbaler došao u Srbiju sa posebnim zadatkom
Foto: Jürgen Fromme/firo Sportphoto / AFP / Profimedia

VOJVODINA

LEGENDARNI BREME RADIO I U VELIKOM SRPSKOM KLUBU: Malo ko se seća da je čuveni fudbaler došao u Srbiju sa posebnim zadatkom

Fudbal -

Legendarni nemački fudbaler Andreas Breme preminuo je u 64. godini u Minhenu usled srčanih problema.

Vest o njegovom odlasku šokirala je ljubitelje fudbala u Nemačkoj, ali i širom Evrope i sveta.

Breme je ostavio veliki trag u fudbalu i u gotovo svakom klubu u kojem je igrao, a može da se pohvali da je, između ostalih timova, bio član Bajerna i Intera.

Kada je reč o igračkoj karijeri, posebno će se pamtiti gol koji je postigao u finalu Svetskog prvenstva 1990. godine u Rimu, kada je u 85. minut postigao jedini gol u pobedi Nemačke protiv Argentine.

Kada je reč o javnosti u Srbiji, pitanje je da li se puno ljudi seća da je Breme imao angažman u jednom od najvećih klubova u našoj zemlji.

Nemac je 2017. godine dobio posao u Vojvodini, gde je radio kao savetnik.

- Neću se mešati u rad trenera Dragana Ivanovića. Moj zadatak jeste da zajedno sa ljudima iz kluba pokušamo da popravimo poziciju kluba jer lično smatram da Vojvodina zaslužuje mnogo veći respekt u Evropi. Siguran sam da dolaze mnogo lepši dani. Za ovo kratko vreme video sam da se radi o veoma organizvanom klubu, o lepom sportskom centru a poznato je da veliki broj igrača iz ovog kluba uspešno igra u Evropi - poručio je tada Breme.

Breme je tako dobio i svoje mesto u loži na tribinama stadiona "Karađorđe" u Novom Sadu, a zabeležene su i fotografije koje svedoče njegovom dolasku u "srpsku Atinu".

1 / 4 Foto: Starsport

Čuveni Nemac je preminuo iznenada u noći između ponedeljka i utorka u Minhenu. Nakon srčanog zastoja je hitno prebačen u bolnicu, ali lekari nisu mogli da mu pomognu, preneo je "Bild".

Kurir sport

Bonus video:

01:23

UEFA DOBILA OZBILJNU KONKURENCIJU! Stručnjak o narušavanju suštine: Klubovi sa tradicijom neće moći da igraju vrhunski fudbal!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track