BINGO! PIKSI RADI PRAVU STVAR ZA SRBIJU: Fudbaler Milana debituje za Orlove u martu! Još jedan SRPSKI SIN posle LAZARA SAMARDŽIĆA!
Foto: Dado Đilas

bravo

BINGO! PIKSI RADI PRAVU STVAR ZA SRBIJU: Fudbaler Milana debituje za Orlove u martu! Još jedan SRPSKI SIN posle LAZARA SAMARDŽIĆA!

Fudbal -

Biće novih imena u fudbalskoj reprezentaciji Srbije na prijateljskim utakmicama protiv Rusije u Moskvi (21. mart) i Kipra u Limasolu (25. mart).

Jan Karlo Simić
foto: BEAUTIFUL SPORTS/Carabelli / imago sportfotodienst / Profimedia

Selektor Dragan Stojković Piksi odlučio je da u A tim pozove mladog štopera Milana Jana Karla Simića (18), saznaje Kurir. Momak rođen u Nemačkoj, u gradu Nirtingenu, prošao je sve mlađe kategorije srpske reprezentacije, a u martu će debitovati za najjači tim naše zemlje.

Selektor Dragan Stojković i direktor reprezentacije Stevan Stojanović obavili su razgovor sa mladim defanzivcem, a on nije krio oduševljenje kada je saznao da će prvi put zaigrati za A tim Srbije.

Stevan Stojanović, Dragan Stojković, Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Jan Karlo Simić ove sezone, tačnije 17. decembra, debitovao je za Milan u pobedi nad Moncom (3:0) i na svom prvom meču postigao gol. Ukupno ove sezone četiri puta je igrao za Milan u Seriji A. Njegove dobre partije nisu promakle selektoru Draganu Stojkoviću, pa će mladić i 186 centimetara visoki defanzivac "roso-nera" imati priliku da stiče iskustvo i u najboljoj selekciji Srbije, uz Veljkovića, Pavlovića, Milenkovića, Babića i Erakovića... Šteta što neće biti povređenog Gudelja. U A timu će u martu biti i njegov vršnjak Kosta Nedeljković, koji je ove zime iz Crvene zvezde prešao u Aston Vilu.

Poznavaoci fudbala Jana Karla Simića opisuju kao modernog štopera, sa izrazitim brzinskim sposobnostima i razvijenom fudbalskom inteligencijom. Odlikuju ga fizička konstitucija i solidna tehnika, a u igri koristi obe noge. Na počecima bavljenja fudbalom igrao je u napadu, te se dobro snalazi u pozicioniranju i markaciji. Posle svog debija za Milan, po načinu iznošenja lopte italijanski novinari uporedili su ga sa Frankom Barezijem, legendarnim fudbalerom tog kluba.

Jan Karlo Simić
foto: Spada / LaPresse / Profimedia

Podmlađivanje nacionalnog tima Srbije pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj na leto može da donese nove mogućnosti i varijante selektoru Draganu Stojkoviću.

Očigledno je da selektor Dragan Stojković Piksi i direktor Stevan Stojanović veliku pažnju poklanjaju mladim fudbalerima, što može biti ključno za budućnost srpske fudbalske reprezentacije.

Lazar Samardžić
foto: FSS

Ne treba zaboraviti da za Srbiju igra jedan od najtalentovanijih fudbalera Evrope Lazar Samardžić, da su u A tim zvani mladi golman Filip Stanković, štoper Mihajlo Ilić, krilo Stefan Mitrović i napadač Petar Ratkov. Borba se vodi za Aleksandra Pavlovića iz Bajerna, te Stefana Bajčetića iz Liverpula.

186

centimetara visok je mladi fudbaler

1,5

miliona evra je vrednost Simića

6

utakmica odigrao za Milan u Seriji A i kupu

Napomena: Zabranjeno preuzimanje delova teksta bez pisane dozvole autora i uredništva Kurira

Kurir sport/A. Radonić

00:30

Piksi na Puškaš Areni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track