RUSKI NAVIJAČ OSLOBOĐEN POSLE 6 GODINA PROVEDENIH U FRANCUSKOM ZATVORU: Po povratku u Moskvu pričao o paklu koji je preživeo
Foto: Screenshot

Na slobodi

RUSKI NAVIJAČ OSLOBOĐEN POSLE 6 GODINA PROVEDENIH U FRANCUSKOM ZATVORU: Po povratku u Moskvu pričao o paklu koji je preživeo

Fudbal -

Ruski navijač Pavel Kosov vratio se u domovinu posle šest godina provedenih u francuskoj zatvoru.

Kosov je osuđen na robiju zbog nereda koje je izazvao tokom Evropskog prvenstva 2016. godina. Uhapšen je u Nemačkoj 2018. godine, kada je išao na utakmicu svog kluba Spartak iz Moskve na meč protiv Atletika iz Bilbaa u Ligi Evrope. Kosov je deportovan u Marsej, gde je optužen za pokušaj ubistva engleskog navijača, koji je ostao paralizovan.

Šest godina o njemu nije bilo nikakve informacije, sve do pre neki dan kada je Francuska odlučila da ga prevremeno pusti.

Pavel je po sledanju u Moskvu, novinarima pričao o uslovima u kojima je izdržavao kaznu.

"Svi su se ponašali isto, zatvorsko osoblje nije razlikovalo da li je neko Rus ili ne. Odnosi sa drugim zatvorenicima zavise od toga kako se pozicionirate, jer su u okruženju Arapi sa afričkog kontinenta. Želim da zaboravim sve što je bilo, da krenem napred, planiram da živim svojim normalnim životom", rekao je Pavel Kosov.

Kurir sport

Bonus video:

00:15

Gužva pred derbi Zemun -OFK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track