UKRAJINAC POSTAJE NAJSKUPLJI GOLMAN NA SVETU: Kristijano Ronaldo mami rezervu Reala neverovatnim novcem!
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

(ne)moralna ponuda

UKRAJINAC POSTAJE NAJSKUPLJI GOLMAN NA SVETU: Kristijano Ronaldo mami rezervu Reala neverovatnim novcem!

Fudbal -

Saudijski klub Al Nasr planira da u letnjem prelaznom roku dovede golmana.

Prema informacijama španskog dnevnog lista "As", Saudijci planiraju da dovedu vrhunskog golmana sa određenim medijskim statusom. Prema njihovom saznanju, na ovoj listi su imena poput golmana Atletika Jana Oblaka, potom Mark-Andre Ter Stegen iz Barselone, Kejlor Navac iz PSŽ, ali i Andrej Lunin iz Reala.

I upravo je Ukrajinac trenutno najbliži klubu za koji nastupa Kristijano Ronaldo.

U tu svrhu klub iz Rijada je spremio basnoslovnih 30 miliona dolara godišnje, što bi Lunina načinilo najskupljim golmanom na svetu.

Ukrajinac je ove godine odigrao 18 utakmica u svim takmičenjima za madridski klub, primio 14 golova, a na osam utakmica je sačuvao mrežu. Lunin ima ugovor sa Realom do 2025. godine, ali to očigledno ne bi bio problem.

Inače, prema dostupnim podacima trenutno najplaćeniji golman na svetu je Manuel Nojer iz minhenskog Bajerna koji godišnje zarađuje oko 20 miliona evra.

U stopu ga prati Jan Oblak iz Atletika, dok je treći najskuplji Tibo Kurtoa, prvi golman Reala, koji je zbog teške povrede završio sezonu.

Među 10 najplaćenijih golmana su dvojica koja nastupaju u Saudijskoj Arabiji. Eduard Mendi golman Al Ahlija zarađuje oko 10 miliona evra godišnje, a Jasin Bonu golman Al Hilala nešto manje.

Kurir sport

Bonus video:

04:08

Aleksandar Mitrović posle Bugarske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track