NAVIJAČI ZVEZDE MU POSVETILI PESMU, O NJEMU DANAS BRUJI SVET! Ko je Španac koji je ŠOKIRAO PLANETU nestvarnom odlukom?! (VIDEO)
Foto: JOSE JORDAN / AFP / Profimedia

U CENTRU SKANDALA

NAVIJAČI ZVEZDE MU POSVETILI PESMU, O NJEMU DANAS BRUJI SVET! Ko je Španac koji je ŠOKIRAO PLANETU nestvarnom odlukom?! (VIDEO)

Fudbal -

Neverovatne scene viđene su na utakmici španske La Lige između Valensije i Reala, a u centru skandala nalazi se Hesus Hil Manzano.

Sudija koji već od 2012. godine sudi u elitnom španskom prvenstvu i koji se već 10 godina nalazi na FIFA listi sudija, svirao je kraj utakmice nekoliko trenutaka pre nego što je Džud Belingem postigao gol za pobedu.

Pri rezultatu 2:2, mladi Englez je udarcen glavom prosledio loptu ka mreži, ali je arbitar odlučio da dosudi kraj utakmice u trenutku kada je upućen centaršut i kada je lopta išla prema "srcu" kaznenog prostora.

Usledio je veliki protest Realovih fudbalera, a najžešći je bio upravo Belingem koji je zbog ponašanja zasluženo dobio crveni karton.

Činjenica je da se ovako nešto retko kada viđa. Usledio je opšti haos i brojne reakcije navijača madridskog kluba.

Zanimljivo je da je Manzano sudija čiju odluku pamte ljubitelji fudbala u Srbiji, a posebno navijači Crvene zvezde.

Španac je bio glavni arbitar na revanš meču crveno-belih protiv Milana u šesnaestini finala Lige Evrope.

Nakon što je u prvoj utakmici u Beogradu rezulta bio 2:2, na San Siru su Rosoneri stigli do prednosti pogotkom Kesija u devetom minutu sa bele tačke. El Fardu Ben je izjednačio u 24. minutu, a do kraja utakmice nije bilo promene, pa je Milan prošao dalje zbog pravila "gol u gostima" koje je tada još uvek važilo.

U poslednjim trenucima utakmice lopta je izašla iz igre i Zvezda je trebalo da ima korner. Međutim, Španac nije dozvolio da on bude izveden, što je naljutilo fudbalera srpskog tima, ali i navijače.

Stanković protestuje zbog kornera
Stanković protestuje zbog kornerafoto: Jonathan Moscrop / Zuma Press / Profimedia

Delije su se pojavile na narednom treningu ekipe u Beogradu kako bi pružili podršku nakon kvalitetnog dvomeča bez poraza od svetskog velikana.

Tom prilikom, na pomoćnom terenu ispod severne tribine "Marakane" čula se pesma: Sudija se u**ao, korner nije pustio, znao je i on da Pavkov daje gol, naša Zvezda igra ludilo".

Tadašnji trener, Dejan Stanković, simbolično je iz ugla uputio loptu ka šesnaestercu, a centarfor, Milan Pavkov, prosledio ju je glavom u gol.

Kurir sport

Bonus video:

00:12

Sudija Entoni Tejlor nakon finala Lige Evrope

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track