"LUDI" GRK NAPRAVIO ŽESTOK SKANDAL U PREMIJER LIGI: Obezbeđenje sačuvalo sudiju od KONTROVERZNOG MILIJARDERA posle meča Liverpula
Foto: MI News/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

HAOS

"LUDI" GRK NAPRAVIO ŽESTOK SKANDAL U PREMIJER LIGI: Obezbeđenje sačuvalo sudiju od KONTROVERZNOG MILIJARDERA posle meča Liverpula

Fudbal -

Fudbaleri Real Madrida ostali su bez pobede protiv Valensije zato što je sudija svirao kraj utakmice par sekundi pre nego što je lopta prešla gol liniju nakon udarca Džuda Belingema.

U engleskoj Premijer ligi viđena je totalno suprotna situacija.

Liverpul je do izuzetno važne pobede protiv Notingem Foresta stigao pogotkom Darvina Nunjeza u 99. minutu, nešto više od pola minuta nakon što je isteklo minimalno vreme koje je sudija Pol Tirni odredio za nadoknadu.

Nakon toga je usledio haos, a u centru pažnje je bio kontroverzni grčki biznismen, Evangelos Marinakis (56).

Marinakisovo bogatstvo procenjuje se na preko dva miliona, odnosno blizu tri milijarde dolara. On je vlasnik dve televizije u Grčkoj, ali i tri fudbalska kluba u Evropi - Olimpijakos, Notingem Forest i Rio Ave. Takođe, bavi se i politikom i član je gradskog veća Pireja.

Evangelos Marinakis
foto: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

On je, nezadovoljan odlukom glavnog arbitra, sišao do terena nakon poslednjeg zvižduka. Prema navodima britanskih medija, nakon toga je za Tirnijem jurio u tunelu ispred svlačionica, pre nego što ga je obezbeđenje sklonilo odatle.

Nunjez je doneo pobedu Liverpulu, a igrači i jedan od trenera Notingema, Stiven Rid, odmah po završetku meča su opkolili Tirnija.

Ridu je na terenu pokazan crveni karton, ali ga to nije sprečilo da, zajedno sa Marinakisom, pokuša da se obračuna sa sudijom u tunelu.

- Retko kada vidite ovakve scene. Marinakisa je obezbeđenje moralo da skloni. Videli smo da se Rid nervira. On i Marinakis su pratili Tirnija i Grejama Skota, sve do svlačionice sudija. Vikali su na njega: "Poštuj igrače, poštuj igrače!" - reči su novinara, Roba Skofilda, koje je preneo "San".

Problem je navodno nastao zbog situacije koja se dogodila neposredno pre gola Liverpula.

Tirni je predao loptu golmanu gostiju nakon što je zaustavio igru zbog povrede Ibrahima Konatea, defanzivca Liverpula, iako je lopta pre prekida bila u posedu Kaluma Hadson-Odoija, fudbalera Notingema.

Liverpul sada ima 63 bodova, četiri više od Mančester sitija koji ima utakmicu manje.

Sa druge strane, Notingemu bi bod značio u borbi za opstanak pošto sada ima 24 bodova, samo četiri više od Lutona koji ima meč manje i zauzima mesto koje vodi u niži rang.

Kurir sport

Bonus video:

00:12

Sudija Entoni Tejlor nakon finala Lige Evrope

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track