SNIMAK KOJI ĆE VAM ZALEDITI KRV U ŽILAMA! Huligani sa PALICAMA spremaju "sačekušu" - HOROR SCENE iz Sarajeva obilaze region! VIDEO
Foto: Printscreen

jezivo

SNIMAK KOJI ĆE VAM ZALEDITI KRV U ŽILAMA! Huligani sa PALICAMA spremaju "sačekušu" - HOROR SCENE iz Sarajeva obilaze region! VIDEO

Fudbal -

Prava drama odigrava se u Sarajevu pred najveći derbi BIH fudbala. Pred duel Železničara i Sarajeva dve navijačke grupe ovih timova su želele da se sukobe, a "Manijaci" i "Horde zla" je trebalo da odmere snage u tuči. Ipak policija Kantona Sarajevo je naprasno donela odluku da se meč odigra bez prisustva gostujućih navijača.

"Odluka je donesena zbog današnjeg događaja u naselju Grbavica u kojem su učestvovali navijači Fudbalskog kluba Sarajevo te zbog saznanja policije o planiranim neredima gostujućih navijača na stadionu Grbavica”, navedeno je u saopštenju FK Železničar.

U međuvremenu se na društvenim mrežama pojavio snimak na kome se vide navijači Sarajeva kako sa palicama u rukama i kacigama na glavi kreću da se sukobe sa navijačima najvećeg rivala. Pogledajte kako je to izgledalo:

U blizini stadiona "Grbavica" se desilo nekoliko incidenata, povređena su dva policajca, a navodno su policajce navijači udarili automobilom! Iz MUP-a Kantona Sarajevo su naveli da je nekoliko lica uhapšeno, a prema pisanju medija iz Bosne i Hercegovine navedeno je da je spremana sačekuša protivničkim navijačima.

"Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, u skladu s procenom rukovodioca osiguranja i operativnih saznanja, donela je odluku da zabrani ulazak gostujućih navijača na stadion "Grbavica" tokom odigravanja derbi utakmice između FK Željezničar i FK Sarajevo, danas 03.03.2024. godine", navodi se u saopštenju poicije.

Kurir sport / Mondo

Bonus video:

00:15

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track