PARTIZANOV POTEZ KOJI GOVORI DA SVIM SILAMA ŽELE DO TITULE PRVAKA SRBIJE: Crno-beli uradili ono što bi malo ko smeo!
Foto: Starsport

na ceni

PARTIZANOV POTEZ KOJI GOVORI DA SVIM SILAMA ŽELE DO TITULE PRVAKA SRBIJE: Crno-beli uradili ono što bi malo ko smeo!

Fudbal -

FK Partizan odbio je unosne ponude za dvojicu svojih fudbalera iz inostranstva.

Ksander Severina
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Crno-beli su u zimskom prelaznom roku prodali Kristijana Belića u AZ Alkmar za 4.000.000 evra, ali su prihodovali duplo manje para, jer je 50 odsto od sume otišlo Čukaričkom. Mladi Mihajlo Ilić prodat je Bolonji za 4.500.000 evra, tako da je klub iz Humske lepo zaradio tokom decembra i januara.

Međutim, klupska kasa mogla je da bude još punija, da je uprava Partizana pristala na još dva transfera, ovaj put fudbalera iz inostranstva. Kako piše italijanski portal Tutomerkatoveb, član Serija A Verona htela je da kupi Holanđanina Ksandera Severinu. Italijani su nudili 2.000.000 evra.

Posle toga, uprava Verone okrenula se Crvenoj zvezdi i angažovala Stefana Mitrovića koji ih je izašao jeftinije, jer su platili 1.300.000 evra i obavezali se klubu sa Marakane 20 odsto od naredne prodaje.

Mateus Saldanja
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Partizan je isto rezonovao i kada je u pitanju Mateus Saldanja. Napadač iz Brazila bio je na radaru italijanskog Torina i belgijskog Genta. Belgijanci su upravi kluba iz Srbije prema pisanju Tutomerkatoveba nudili 10.000.000 evra, dok nije poznato koliko su za transfer davali predstavnici Bikova.

U oba slučaja uprava Partizana odbila je da realizuje transfere. Razlog je borba za titilu, jer u Humskoj čvrsto veruju da mogu srušiti Crvenu zvezdu sa šestogodišnjeg trona i ove sezone osvojiti titulu i preko kvalifikacija se domoći Lige šampiona ili Lige Evrope.

Kurir sport/Tuttomercatoweb

00:29

Grobari obeležavaju godišnjicu smrti Ivana Perovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track