HRVATSKA JAVNOST U PANIČNOM STRAHU OD NAVIJAČA PAOK I PARTIZANA: Grobari su tu! Dinamo iz Zagreba čeka pakao na stadionu "Tumba"
Foto: Giannis Papanikos / Zuma Press / Profimedia

nemir

HRVATSKA JAVNOST U PANIČNOM STRAHU OD NAVIJAČA PAOK I PARTIZANA: Grobari su tu! Dinamo iz Zagreba čeka pakao na stadionu "Tumba"

Fudbal -

Fudbaleri solunskog PAOK i zagrebačkog Dinama sutra od 18.45 časova odigraće revanš utakmicu osmine finala Lige konferencije.

PAOK
foto: Profimedia

Dinamo je u prvoj utakmici odigranoj u Zagrebu slavio rezultatom 2:0 i dolazi u Solun sa ozbiljnim kapitalom. Međutim, hrvatski mediji manje pišu o utakmici koja će sutra biti odigrana u drugom najvećem gradu Grčke.

Fokus novinara uglavnom je na navijačima PAOK koji iza sebe imaju dugu listu incidenata i nemilih scena koje su izazvali po Evropi. Stadion "Tumba" trebalo bi u četvrtak veče da bude ispunjen do poslednjeg mesta, a navijači iz crno-belog dela Soluna daće sve od sebe da pomognu svom klubu da nadoknadi minus od dva gola.

AEK, Dinamo Zagreb, Bed Blu Bojs, navijači
foto: YIANNIS PANAGOPOULOS / AFP / Profimedia

Navijačima Dinama iz Zagreba zabranjen je dolazak u Grčku, shodno odluci Disciplinske komisije UEFA. Naime, Bed Blu Bojsi su tokom leta boravili u Atini, a posle nereda na ulicama grada smrtno je stradao navijač AEK Mihalis Kacuris, uhapšeno je oko stotinu navijača iz Hrvatske. Baš zbog svega toga, niko od simpatizera PAOK nije boravio u Zagrebu na prvoj utakmici dva kluba.

Izveštači medija iz Hrvatske u paničnom su strahu od atmosfere koja će sutra veče biti na stadionu "Tumba". Pišu i da će veliki broj Grobara, navijača Partizana, koji su u bratskim odnosima sa tifozima PAOK "Gate 4", biti na utakmici protiv zagrebačkog Dinama. Podsećaju na utakmicu između Dinama i PAOK odigranu 2010. godine, kada je na ulicama Soluna viđeno više od 300 Grobara, koji su bili odeveni u majice "Mnogo smo jaki" i tražili pripadnike BBB po grčkom gradu.

172. večiti derbi, Partizan, Crvena zvezda, grobari
foto: Nemanja Nikolić

Ako je verovati pisanju iz Hrvatske, "Gate 4" i "Grobari" spremaju pravu neprijateljsku atmosferu za fudbalere Dinama na stadionu "Tumba".

Navijači PAOK posetili su fudbalere u njihovom trening kampu, razgovarali sa njima i trenerom Razvanom Lučeskuom.

- Porazi od zagrebačkog Dinama i Arisa doneli su potrese u redove PAOK. To je rezultiralo posetom nekoliko navijača trening-centru kluba. Oni su Izrazili svoje oštre zamerke na račun poslednjih rezultata jer su u roku četiri dana pali s prvog mesta prvenstvene tabele i kompromitovali šanse za plasman među osam najboljih u Ligi Konferencije - piše grčka "Gazzetta" uz dodatak da su i stručni štab i fudbaleri PAOK morali da obećaju navijačima da će učiniti sve da prođu Dinamo.

Za PAOK igra reprezentativac Srbije Andrija Živković.

Kurir sport/24 sata

05:43

Vlahović, Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track