ŠOKANTNA ODLUKA ŠPANSKOG VELIKANA! Real NE PUŠTA igrače na Olimpijske igre u Parizu - evo zbog čega su doneli takvu odluku!
Foto: Guillermo Martinez / AFLO / Profimedia

ZABRANA

ŠOKANTNA ODLUKA ŠPANSKOG VELIKANA! Real NE PUŠTA igrače na Olimpijske igre u Parizu - evo zbog čega su doneli takvu odluku!

Fudbal -

Fudbalski klub Real Madrid obavestio je brojne fudbalske saveze da neće pustiti svoje igrače na Olimpijske igre u Parizu ovog leta.

"Real je posalo pismo svim federacijama, uključujući i Fudbalski savez Francuske i obavestio ih je da neće pustiti svoje igrače na Olimpijske igre", rekao je izvor agencije Frans pres, potvrđujući pisanje Ekipa.

Real je u saopštenju naveo da zbog zdravlja i sportskog integriteta njegovi igrači ne mogu da igraju na Evropskom prvenstvu ili Kupu Amerike i na Olimpijskim igrama, već samo na jednom od tih takmičenja.

"To je pitanje koje je sasvim očigledno po pitanju sportskog zdravlja, u sezoni koja ih čeka 2024/2025", naveo je Real.

Tom odlukom Real bi mogao da spreči Kilijana Mbapea da igra na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto će napadač ovog leta potpisati za španski klub.

Olimpijske igre nisu u kalendaru Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) i klubovi nemaju obavezu da puste svoje igrače.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track