NEMANJA VIDIĆ JE BIO PROSEČAN IGRAČ, RASTRGAO SAM GA: Fudbalski anonimus iz Engleske žestoko izvređao kapitena Mančester junajteda
Foto: Starsport©

provokacija

NEMANJA VIDIĆ JE BIO PROSEČAN IGRAČ, RASTRGAO SAM GA: Fudbalski anonimus iz Engleske žestoko izvređao kapitena Mančester junajteda

Fudbal -

Neverovatne vesti dolaze iz Engleske! Izvesni Geri Tejlor-Flečer uzeo je sebi za pravo da potceni i izvređa Nemanju Vidića, nekadašnjeg kapitena Mančester junajteda.

Nemanja Vidić
foto: Profimedia

U Velikoj Britaniji s vremena na vreme vole da provedu ankete ko je bio najbolji fudbaler, pa tim povodom organizuju glasanja po formacijama, ili pozicijama igrača. Ovaj put, žestoka rasprava povela se pri izboru najboljeg štopera u istoriji Premijer lige.

Posle glasanja, prvo mesto zauzeo je Virdžil Van Dajk, defanzivac Liverpula, dok je drugi Srbin Nemanja Vidić, nekadašnji štoper i kapiten Mančester junajteda. Zanimljivo, Holanđanin je u svim paramterima, dobijenim duelima u vazduhu, na zemlji i uspešnim dodavanjima bio na prvom mestu. Iza njih, plasirali su se Džon Teri iz Čelsija, Vensan Kompani iz Mančester sitija i Rio Ferdinand iz Mančester junajteda.

U raspravu se uključio bivši fudbaler Geri Tejlor-Flečer, totalni anonimus koji je odigrao samo 32 utakmice u Premijer ligi. Igra je na poziciji napadača, uglavnom je bio član niželigaša u Engleskoj, a karijeru je završio u Velsu.

- Nemanju Vidića sam dva puta rastrgao kada sam igrao za Blekpul. Bilo je to u sezoni 2010/2011. Nije bio ni blizu nivoa Ferdinanda, Terija i Van Dajka. Bio je na istom nivou kao Škrtel. Solidan, dobar igrač. Nikako elita - napisao je na društvenim mrežama Geri Tejlor-Flečer.

Zanimljivo, ovaj Englez, tokom većeg dela fudbalske karijere igrao je pod imenom Geri Flečer. Tek 2004. godine kada se oženio, odlučio je da svom prezimenu pridoda i ženino, pa je otada poznat kao Geri Tejlor-Flečer.

Nemanja Vidić nosio je dres Mančester junajteda punih osam sezona. Odigrao je 211 utakmica u Premijer ligi i dao 15 golova. Bio je pet puta šampion Premijer lige, osvojio tri Liga kupa i po jednom Ligu šampiona i klupsko svetsko prvenstvo. Danas živi na relaciji Engleska - Srbija.

Kurir sport

05:26

DOLASKOM DŽAJIĆA ZA PREDSEDNIKA FSS POPRAVLJA SE ODNOS ZVEZDE I PARTIZANA! Bjelinić: Ako Vidić pobedi FUDBAL SE MENJA IZ KORENA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track