JOŠ JEDAN LEGENDARNI BRAZILAC MORA U ZATVOR ZBOG SILOVANJA: Mrcvario je Albanku, izvlačio se godinama, ali sada mora na robiju!
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

grupno izživljavanje

JOŠ JEDAN LEGENDARNI BRAZILAC MORA U ZATVOR ZBOG SILOVANJA: Mrcvario je Albanku, izvlačio se godinama, ali sada mora na robiju!

Fudbal -

Brazilska fudbalska zvezda Robinjo mora u zatvor na devet godina! Više nema izvlačenja.

Robinjo
foto: DOUGLAS MAGNO / AFP / Profimedia

I on je kao i Dani Alves napastvovao jednu devojku. Sud iz Brazila doneo je presudu po kojem Robinjo (40) mora na robiju. Iako je u protekle dve godine putem advokata činio sve da izvrda prvobitnu presudu nije uspeo.

Da podsetimo, Robinjo je prvi put osuđen zbog grupnog silovanja jedne devojke iz Albanije koje se desilo u Italiji.

Presuda kaže da je Robinjo sa petoricom muškaraca silovao ženu u diskoteci u Milanu 2013. godine. Tokom silovanja, kako se navodi, oni su tada 23-godišnjakinju prvo napili, a onda se iživljavali nad njom dok je bila bespomoćna. Igračev branilac je tada najavio da će se žaliti na prvostepenu presudu, ali je ona odbijena na sudu u Italiji.

Ipak, presuda nije imala mnogo značaja za bivšeg fudbalera koji je u to vreme živeo u Brazilu. Italijansko pravosuđe zatražilo je izručenje Robinja od brazilskih vlasti. Međutim, taj proces je zaustavljen u startu jer ustav Brazila zabranjuje izručenje svojih državljana.

Međutim, u sredu uveče sud u Brazilu doneo je konačnu presudu. Robinjo više ne može da izbegne pravednu kaznu. Sud je odlučio da nekadašnji reprezentativac Brazila mora da služi devetogodišnju zatvorsku kaznu u svojoj zemlji.

Prethodno je predsednik Brazila Lula javno podržao takvu osudu, rekavši:

- Svako ko izvrši silovanje mora biti zatvoren. Silovanje je neoprostiv zločin, zato oni koji su izvršili to krivično delo moraju biti osuđeni. Mora da im se sudi i da budu osuđeni. Robinjo je već osuđen u Italiji, trebalo bi da izdrži zatvorsku kaznu ovde i da bude osuđen ovde.

Robinjo je ponikao u Santosu, a u Evropi je igrao za Real Madrid, Mančester siti i Milan.

Kurir sport/Bild

00:14

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track