MILOJEVIĆ ZADOVOLJAN PRIKAZANIM PROTIV ZENITA: Znamo odnose sa bratskom Rusijom - navijači su napravili lep ambijent (FOTO)
Foto: Starsport©

PRIJATELJSKI MEČ

MILOJEVIĆ ZADOVOLJAN PRIKAZANIM PROTIV ZENITA: Znamo odnose sa bratskom Rusijom - navijači su napravili lep ambijent (FOTO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u Beogradu ruski Zenit sa 1:0, u prijateljskoj utakmici.Utakmica na stadionu "Rajko Mitić" odigrana je pred više od 42.000 navijača.

- Prava prijateljska utakmica, čak i više od toga. Igrali smo protiv renomirane ekipe Zenita, prvaka Rusije. Igrači znaju moju filozofiju, bez obzira na protivnika, naročito kada igramo na Marakani. Nosimo Zvezdin grb i branimo crveno-bele boje, te moramo da se ponašamo shodno našoj bogatoj istoriji. Utakmica je bila dobra, kvalitetna i sadržajna. Možda smo mogli da vidimo još golova, ali rezultat nije u prvom planu. Drago mi je da su se predstavili u sjanom svetlu mladi fudbaleri. Smatram da imamo svetlu budućnost, jer se radi o igračima koji su ponikli u Omladinskoj školi i za njih je ovo veliko iskustvo - rekao je Milojević.

Zenit, Crvena Zvezda
foto: Nenad Kostić

Zahvalio se šef stručnog štaba Crvene zvezde navijačima na sjajnoj podršci, ali i istakao da se ekipa brzo sprema za naredni meč u domaćem šampionatu.

- Znamo odnose sa bratskom Rusijom. Navijači su napravili lep ambijent. Sa druge strane, okrećemo se našim obavezama u prvenstvu i spremamo se za naredni duel - zaključio je Milojević.

Osvrnuo se iskusni trener na mlade fudbalere koji su imali priliku da osete huk Marakane na večerašnjem meču.

- Imali smo u timu dosta mladih igrača - fudbalera koji nastupaju za Grafičar i OFK Beograd. Moram da im se zahvalim na radu i poslušnosti, a sigurno da nije bilo lako pripremiti ovako zahtevan duel. Momci su prvi put osetili kako je igrati pred ovolikim brojem navijača na Marakani. To ih nadamo se čeka u budućnosti. Ponosam sam kako su izgledali na terenu i dali su sve od sebe. Na njima je da nastave da rade i sigurno će biti prilike da pokažu svoj talenat. Crvena zvezda ne treba da brine za budućnost.

Zenit, Crvena Zvezda
foto: Nenad Kostić

Govorio je Milojević o fudbalerima koji su deo nacionalnih timova tokom reprezentativne pauze.

- Prve dolaske očekujem u sredu. Imamo mnogo reprezentativaca, odnosno igrača koji predstavljaju svoje države. Sve to nam otežava rad u ovom periodu, ali od srede ćemo svi biti zajedno i pripremaćemo se za tešku utakmicu u subotu protiv Javora u Ivanjici.

Raduje iskusnog trenera brz oporavak Dragovića i Milunovića, dok je Ivanić propustio meč iz preventivnih razloga.

- Ivanić ima minimalan problem. Nismo hteli da rizikujemo. Igrači nam se polako vraćaju. Dragovićev oporavak se odlično odvija, kao i Milunovićev. Očekujem da ću brzo imati sve igrače na okupu na treningu - zaključio je Milojević.

(Kurir sport)

00:10

Delije, bakljada, Crvena zvezda, Zenit

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track