BEZ KAZNE ZA AĆERBIJA ZBOG RASIZMA: Fudbaler Intera izbegao sankcije
Foto: Italy Photo Press / Zuma Press / Profimedia

RASIZAM

BEZ KAZNE ZA AĆERBIJA ZBOG RASIZMA: Fudbaler Intera izbegao sankcije

Fudbal -

Italijanski fudbaler i igrač Intera Frančesko Aćerbi, optužen za rasističku uvredu od strane igrača Napolija Huana Hezusa, nije kažnjen usled nedostatka ubedljivih dokaza, saopštio je danas Fudbalski savez Italije.

"S obzirom da nije postignut minimalni nivo sigurnosti u pogledu diskriminatornog sadržaja, odlučeno je da sankcije predviđene članom 28 Kodeksa sportske pravde ne primenjuju", navodi se u saopštenju saveza.

Aćerbi je mogao da bude kažnjen sa 10 mečeva suspenzije, što bi okončalo njegovu sezonu i dovelo u pitanje njegovo učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj ovog leta.

Toko utakmice 29. kola Serije A između Intera i Napolija 17. marta, fudbaler Napolija Huan Hezus je prijavio glavnom sudiji meča da mu je Aćerbi uputio rasističku uvredu, nazvašivši ga "crnčuga".

"Aćerbijevi komentari ne odgovaraju stvarnosti i onome što je rekao. Moramo da borimo protiv rasizma", napisao je Hezus na društvenim mrežama.

(Beta)

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track