PARTIZAN DOBIO NOVAC OD DRŽAVE: Vlada Srbije uplatila 3.2 miliona evra crno-belima
Foto: Starsport

Stigla pomoć

PARTIZAN DOBIO NOVAC OD DRŽAVE: Vlada Srbije uplatila 3.2 miliona evra crno-belima

Fudbal -

Fudbalski savez Srbije prosledio je danas Partizanu novac koji im je namenila Vlada Srbije.

Crno-belima je uplaćena suma od 3.2 miliona evra, što bi trebalo da pokrije veći deo dugovanja kako bi ispunio uslov za dobijanje evropske licence.

Poslednji rok za UEFA monitoring je 31. mart i tim iz Humske do tada mora da reši sve dugove.

Time je država još jednom pomogla crno-belima da reše evropsku licencu, kao i prethodnih godina.

Predsednik Srbije - Aleksandar Vučić doživeo je sramne uvrede tokom meča 32. kola Evrolige između Partizana i Olimpijakosa. "Navijači" crno-belih psovali su i vređali predsednika države, dan kasnije iz JSD-a i FK-a osudili su ponašanje pojedinaca.

U saopštenju koje je potpisao generalni direktor Partizana Miloš Vazura, objašnjeno je da je Aleksandar Vučić tokom prethodnih 10 godina nesebično pomagao crno-belima. Da je tako, potvrda je stigla nekoliko sati kasnije budući da je država stala uz velikana iz Humske i pomogla mu u kriznom momentu.

Najveći deo dugovanja PArtizana tiče se poreza, ali u Humskoj nisu paničili. Država je po ko zna koji put stala uz crno-bele u kriznom momentu i tako obezbedila četi Igora Duljaja da se do kraja sezone, pored titule, bori i za što bolji poziciju zbog evropskih takmičenja.

Crno-beli su trenutno drugi na tabeli Superlige Srbije, ako tako ostane do kraja šampionata - Partizan će u kvalifikacije za Ligu šampiona. Prolazak jedne runde kvalifikacija obezbedio bi srpskim klubu najmanje grupnu fazu Lige Evrope.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track