LEVERKUZEN PIŠE ISTORIJU: Neporaženi Bajer igra za peto finale Kupa Nemačke i juri TRIPLETU!
Foto: AP Martin Meissner

žele sve trofeje

LEVERKUZEN PIŠE ISTORIJU: Neporaženi Bajer igra za peto finale Kupa Nemačke i juri TRIPLETU!

Fudbal -

I dalje neporaženi ove sezone, fudbaleri Bajer Leverkuzena će u sredu dočekati drugoligaša Fortunu i pokušati da se plasiraju u peto finale Kupa Nemačke u svojoj istoriji.

Prvi put u istoriji Kupa Nemačke, među poslednja četiri tima je samo jedan predstavnik Bundeslige, pa su zato izabranici Ćabija Alonsa veliki favoriti. Tokom svojih 120 godina postojanja, Bajer Leverkuzen, koji je osnovao hemičar Bajer 1904. godine, do sada je osvojio samo dva trofeja - Kup UEFA1988. i Kup Nemačke 1993. godine.

Ćabi Alonso
foto: Profimedia

Ove sezone, Bajer na ta dva može dodati još tri trofeja pošto je i dalje u igri za trofeje u Bundesligi, Kupu Nemačke i Ligi Evropa, ali može i da prekine niz osvajanja drugih mesta u važnim takmičenjima (u prvenstvu 1997, 1999, 2000, 2002, 2011, u Kupu 2002, 2009, 2020. i u Ligi šampiona 2002). Najpre će u polufinalu nemačkog Kupa morati da savlada Fortunu iz Diseldorfa koja je neporažena od sredine februara. Taj meč je na programu 2. aprila od 20.45. U drugom polufinalu, u utorak, sastaće se trećeligaš Sarbriken i drugoligaš Kajzerslautern. Sarbriken je najveće iznenađenje takmičenja pošto je na putu do polufinala eliminisao tri bundesligaša - Bajern Minhen, Ajntraht i Borusiju Menhengladbah. Finale Kupa Nemačke igraće se 25. maja na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track